Den ukendte gerningsmand i aktion. Foto: Tylstrup Skole

Klam chikane i Tylstrup: Afslutter efterforskningen i sag om døde dyr

Nordjyllands Politi har afhørt adskillige personer i sagen om døde dyr, der i fire omgange er blevet lagt foran Tylstrup Skole. De har dog ikke nok beviser til at kunne sigte nogen i sagen.

Det skabte utryghed og undren, da der fire gange på fem måneder blev lagt døde mink og afskårne grisehoveder foran Tylstrup Skole. Hvem gjorde det? Hvad var motivet?

Nordjyllands Politi offentliggjorde 21. september overvågningsbilleder fra et kamera ved skolen i håbet om at nogen kunne genkende manden.

Flere personer har henvendt sig med oplysninger, og nogle af henvendelserne har peget i retning af en bestemt person.

- Efterforskningen viser, at vedkommende ikke har kunnet være til stede på minimum et af tidspunkterne. Derfor har vi været nødt til at handle som om, der har været forskellige personer, siger Henrik Taagaard fra Nordjyllands Politi.

Om gerningsmanden har været alene eller ej, står hen i det uvisse. På grund af manglende beviser har politiet ikke kunnet rejse sigtelser i sagen.

Udover at afhøre mistænkte, har politiet også afhørt samtlige landmænd i området samt mange beboere i lokalsamfundet.

00:32

Nordjyllands Politi offentliggjorde overvågningsbilleder, der viser en ukendt person smide grisehoveder og døde mink på Tylstrup Skole

Luk video

Dermed afslutter efterforskningen, og sagen er overgået til juridisk vurdering. Her skal man finde ud af, om sagen skal sættes helt i bero.

- Der er blevet lavet et kæmpe stykke arbejde for at skabe tryghed og finde ud af, hvem det var, og det er jeg tilfreds med. Det ville have været rart at kunne sætte navn på, hvem det er, men det vigtigste er, at det nu er stoppet, siger Henrik Taagaard og henviser til, at der ikke har været episoder med døde dyre foran skolen, siden overvågningsbillederne blev offentliggjort.

Han understreger dog, at politiet stadig er åbne for henvendelser.

Lone Maan Larsen fandt omkring 15 døde mink i skolegården på Tylstrup Skole. Foto: Lone Maan Larsen

Lone Maan Larsen fandt omkring 15 døde mink i skolegården på Tylstrup Skole Foto: Lone Maan Larsen

Lone Maan Larsen fandt omkring 15 døde mink i skolegården på Tylstrup Skole Foto: Lone Maan Larsen