Kold krig: En bid af Berlinmuren kan ses i Aalborg

Foto: Jens-Erik Møller, Aalborg Historiske Museum

Et knap fire meter højt stykke af den historiske mur er blikfang til udstilling på Aalborg Historiske Museum.

9. november er det 30 år siden, at der blev skrevet verdenshistorie, da Berlinmuren faldt. Denne store begivenhed fejres på Aalborg Historiske Museum fra i dag til og med 3. november. Det sker, når museet i samarbejde med historiefestivalen Golden Days og Koldkrigsmuseum Langelandsfort udstiller en 2,5 tons tung sektion af den originale mur.

- Det er helt specielt for os at få mulighed for at fortælle om Den Kolde Krigs allersidste fase med et originalt stykke af Berlinmuren, fortæller museumsinspektør ved Aalborg Historiske Museum, Ulla Egeskov.

Muren er placeret på den nye plads vest for Budolfi Kirke (foran det gamle Posthus) kun et stenkast fra Aalborg Historiske Museum.

Berlinmurens historie og betydning

Med sine 3,6 meter kommer murstykket til at være en markant tilføjelse til bybilledet som en påmindelse om fortidens øst-vest opdeling af ikke bare Berlin men af hele det europæiske kontinent.

Det er helt specielt for os at få mulighed for at fortælle om Den Kolde Krigs allersidste fase med et originalt stykke af Berlinmuren.

Ulla Egeskov, museumsinspektør, Aalborg Historiske Museum

Udover at udstille et stykke af den originale Berlinmur, har Aalborg Historiske Museum åbnet udstillingen ”Berlinmurens fald 1989”, hvor det er muligt at studere murens historie, dens betydning og ikke mindst, hvordan man oplevede murens fald i samtiden.

Aalborg Historiske Museum har i den forbindelse blandt andet lånt en række souvenirs og genstande fra private. De stammer alle fra tiden lige efter murens fald, hvor man for første gang kunne rejse frit til og fra Østtyskland.

Udstillingen kan ses frem til næste forår, og i videoen her kan du se nærmere på det udstillede stykke af Berlinmuren.

00:32

Foto: Jesper Bo Winther

Luk video

 

Forsiden lige nu