Kommune kigger mod ændrede lukkeregler for nattelivet

For at øge trygheden er rådmand Nuuradiin S. Hussein klar til lukke nattelivet tidligere.

Tilbage i februar ramte to store tragedier det aalborgensiske natteliv, da 21-årige Oliver Ibæk Lund først faldt i Limfjorden og druknede, inden Mia Skadhauge Stevn senere samme weekend blev samlet op af en 36-årig mand, der nu er sigtet for efterfølgende at have slået hende ihjel.

quote Det er vigtigt, vi lytter til de kloge folk, der har været fremme og pege på, at åbningstiden også spiller en rolle i forhold til trygheden

Nuuradiin S. Hussein (S), Rådmand, Job og Velfærd, Aalborg Kommune.


Samtidig viser tal, at 18 procent af gæsterne i nattelivet føler sig utrygge, når de går hjem, antallet af anmeldelser om personer, der bliver drugged i byen, stiger, og så har danske unge europarekorden i druk.

De mange forhold til sammen gør, at der for tiden er et stort fokus på, hvordan man øger trygheden for gæsterne i nattelivet, og i den forbindelse slår rådmand for Job og Velfærd i Aalborg Kommune Nuuradiin S. Hussein fast, at kommunen vil kigge, hvad en tidligere lukning af barer og diskoteker vil betyde for trygheden.

- Vi så under coronanedlukningen, at volden faldt med 66 procent i området omkring Jomfru Ane Gade. Det er vigtigt, vi lytter til de kloge folk, der har været fremme og pege på, at åbningstiden også spiller en rolle i forhold til trygheden, siger rådmand Nuuradiin S. Hussein i TV2 Nords debat- og aktualitetsmagasin Fokus.

Nuuradiin S. Hussein deltager i udsendelsen sammen med Signe Hammerhøj Poulsen, der er næstforperson for Studentersamfundet ved Aalborg Universitet og Henrik Foget Jensen, der er talsmand for barer og restauranter i Jomfru Ane Gade for at diskutere, hvordan man øge trygheden i og omkring by- og nattelivet.

- Jeg tror, det typisk er det med at blive alene. Helt personligt oplever jeg, at når man drikker alkohol i byen, er det for at have det sjovt sammen med sine venner. Men lige så snart man på vejen hjem træder ud af de rammer, så er alkoholpromillen den samme, men rammerne er nogle helt andre, siger Signe Hammershøj Poulsen om sin egen oplevelse af, hvordan og hvorfor utrygheden opstår.

- Man ved godt, når man er fuld, at man er fuld, og at man derfor ikke reagerer på samme måde og ikke har de samme muligheder for at være klar, hvis der skulle ske noget, fortsætter han.

Tidligere lukning skal være en national beslutning

Aalborg Kommune og Bevillingsnævnet vil ikke afvise, at en tidligere lukning af nattelivet kan komme på tale i forsøget på at øge trygheden, og understreger i samme omgang, at de er klar til at lave skærpede lokale regler for barer og diskoteker i Aalborg.

Henrik Foget Jensen mener som udgangspunkt ikke, at tidligere lukketider er den bedste løsning på tryghedsudfordringerne, men hvis det alligevel skal gennemføres, er det ifølge ham afgørende, at det bliver forankret i nationale lovændringer.

- At begynde at lave det som lokale beslutninger, det kommer ikke til at fungere. Der vil være så mange negative følgevirkninger ved at man begynder at lave en differentiering omkring åbningstider i Danmark, siger Henrik Foget Jensen.

Rådmanden kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvornår og hvordan de eventuelt nye åbningstider for nattelivet vil træde i kraft, men forklarer, at de i Bevillingsnævnet undersøger muligheden for en tidligere lukning af nattelivet.

Derudover arbejder de også videre på andre tiltag som bedre transportmuligheder hjem fra nattelivet, og så bliver der efterlyst et større ansvar fra både forældre og restaurationsbranchen. Det kan du høre mere om i hele udsendelsen, der ligger tilgængelig øverst i artiklen.  

Se hele programmet i toppen af artiklen - eller i aften på TV2 Nord efter nyhederne 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland