Seneste nyt:

Kommune tilbyder drop-in vacciner uden tidsbestilling

Vaccinetilslutningen i to aalborgensiske sogne er lav, og derfor har kommunen tilbudt drop-in vaccine uden tidsbestilling. Nu er det tid til andet stik for borgere, der mødte op til første stik.

Rettelse torsdag den 22. juli: Region Nordjylland og Aalborg Kommune har efter artiklens udgivelse gjort TV2 Nord opmærksomme på, at de fejlagtigt har oplyst, at drop-in vaccinationen også gælder for borgere, der skal have 1. stik. 

Dette er ikke tilfældet, og artiklen er derfor rettet efterfølgende med nye oplysninger. 

Drop-in vaccinationen gælder kun for 2. stik og ikke for borgere, der skal have 1. stik. De skal i stedet bestille tid til vaccine via vacciner.dk. 

I Nørre Tranders i Aalborg Øst og Lindholm i Nørresundby er der færre, der vælger at blive vaccineret end andre steder i Region Nordjylland. Derfor har regionen og Aalborg Kommune tilbudt borgere i de to sogne, at de kan blive vaccineret uden tidsbestilling.

Det skete den 24. juni, og nu er det tid til borgernes andet stik. Det sker den 29. juli i henholdsvis Løvvangshallens Gymnastiksal i Lindholm og på Trekanten Bibliotek og Kulturhus i Nørre Tranders.

526 borgere fik et stik

I alt 526 borgere kom forbi og blev vaccineret i juni. De 526 borgere har nu mulighed for at få deres andet stik på de to lokationer.

I juni var det blandt andet Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, der stod for at føre nålen i en af vaccinebåsene i Nørre Tranders. I den forbindelse udtalte han til TV2 Nord:

- Der bliver vaccineret nogen af dem, som ellers ikke ville blive vaccineret. Og noget tyder på, at det nok skal rykke nu, sagde han og fortsatte:

- Da de åbnede her var der kø, og da jeg kom og skulle hjælpe med vaccineindsatsen, løb vi tør for vacciner, og de måtte ringe efter flere. Så det må siges at være en fantastisk succes, sagde Søren Brostrøm.

Du kan se interview med Søren Brostrøm fra den 24. juni herunder:

Interview fra den 24. juni med Søren Brostrøm om drop-in vaccine.

Det er i tidsrummet 10.00 – 18.00 den 29. juli, at man kan få et vaccinestik. Denne gang bliver det dog uden besøg fra Sundhedsstyrelsens direktør.