Seneste nyt:

Koncertbillet giver adgang til test uden tidsbestilling

Skal du testes for den nye Omikron-variant efter at have været til lørdagens Martin Jensen-koncert, kan du vise din koncertbillet på to teststeder i Aalborg og komme til uden tidsbestilling.

Region Nordjylland gør det nu langt nemmere for lørdagens koncertgæster, der var til Martin Jensen-koncert lørdag i Aalborg Kongres & Kultur Center, at blive PCR-testet.

For her er det blevet konstateret, at en af de 1600 publikummer er blevet smittet med den nye mutation af coronavirus, Omikron.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at det er vigtigt at alle koncertgængere hurtigt lader sig teste. 

Det gælder både de 1600 til Martin Jensen-koncerten men også de cirka 400, der deltog i et show i et tilstødende lokale.

Og hos Region Nordjylland er man udmærket klar over, at det kan give ekstra pres på testkapaciteten.

Kontorchef i Region Nordjylland Jacob Bertramsen. Video: Ivan Johan Hansen

Testcentre i Vejgaard og ved Sygehus Syd

Kontorchef i Region Nordjylland Jacob Bertramsen fortæller, at koncertgængerne i princippet skal ringe til Styrelsen for Patientsikkerhed for at blive oprettet som nær kontakt. Men han erkender også, at der kan være rigtig lang ventetid for at komme igennem til styrelsen.

- Hvis man viser sin koncertbillet til Martin Jensen-koncerten i testcentret i Vejgaard eller ved Sygehus Syd, så kan man blive testet uden tidsbestilling, siger Jacob Bertramsen.

Han fortæller, at man lige nu er igang med en inddæmningsstrategi i forbindelse med fundet af Omikron-varianten, så derfor skaleres testkapaciteten op i Aalborg.

- Men hvad, der ellers kommer til at ske, er en national beslutning, lyder det fra Jacob Bertramsen.