Seneste nyt:

Konference trækker verdenselite til Aalborg

Verdenseliten af rådgivere, forskere og byggeleverandører samles mandag i Aalborg til CLIMA2016-konferencen. Her vil man finde fremtidige initiativer til energibesparelser i byggebranchen.

CLIMA2016-konferencen samler verdenseliten inden for byggevareleverandører, forskere og rådgivere i Aalborg fra mandag den 23. maj til den 25. maj. Her skal samarbejde på tværs af landegrænser og de forskellige faggrupper komme med initiativer til, hvordan man i fremtiden kan lave energibesparelser i byggebranchen.

- Det er fakstisk ret svært, men jeg tror på at der er håb forude, siger Professor Per Heiselberg, Aalborg Universitet, som også er præsident for CLIMA 2016

Tidligere har man isoleret bedre, sat energiruder og fået termostater i husene for at spare på energien. Men at få det sidste med, uden at det går ud over indeklimaet og arkitekturen, er en lidt større udfordring. Det sværeste er fortidens klimasynder.

- I nybyggeriet har vi ikke så store udfordringer. Der hvor vi har udfordringerne, det er for det eksisterende byggeri, hvor  vi har mange bygninger med et højt energiforbrug, siger Per Heiselberg.

EU’s mål er, at bygninger fra 2020 skal have et energiforbrug, der er tæt på nul, og resten af energibehovet skal dækkes af vedvarende energi. Da der allerede er lavet mange energibesparende tiltag i byggebranchen, er de forskellige faggrupper i byggebranchen nødt til at samarbejde, for at kunne opfylde kravene.

Den internationale konference ejes af Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Associations, som er en paraplyorganisation for over 100.000 ingeniører i 26 forskellige lande. Sidste gang, konferencen blev holdt i Danmark, var i 1985, hvor man afholdte den i København.

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Politi

Blotter på spil i Frederikshavn

tv2 vejret

play Snevejret fortsætter på en blæsende onsdag

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Til forsiden

Til forsiden