Seneste nyt

fra Nordjylland

Kontrolleret "klunsning": Nu kommer Bytteboksen til Nibe og Hou

Har du ærgret dig over, at du ikke måtte tage brugte fund med hjem fra genbrugspladserne? 

I så fald er der gode nyheder - i hvert fald, hvis du benytter dig af genbrugspladserne i Nibe og Hou over sommeren. 

I sommerugerne 27 til 31 kommer en såkaldt "bytteboks" til genbrugspladserne i Nibe og Hou, hvor borgere både kan aflevere og afhente genbrugsguld. 

Det nordjyske affaldsselskab Nordværks Byttebokse har været en stor succes. Alene i Aalborg havde byens tre byttebokse sidste år cirka 25.000 besøg, og tidligere i år åbnede der en ny boks på genbrugspladsen i Storvorde.

Se videoen herunder, da TV2 Nord besøgte bytteboksen.  

Til stor frustration for mange har det i årevis, været ulovligt at klunse på genbrugspladserne i Aalborg Kommune. Men nu har kommunen i et vist omfang tilladt borgerne, at tage ting med hjem fra containerne.

Nordværk samarbejder med de velgørende organisationer Danmission, Kirkens Korshær og Ressourcecenter Aalborg, som afhenter genbrugsartikler fra kommunens genbrugspladser og sælger dem i deres butikker. 

- Vi vil også i sommerperioden gerne kunne imødekomme borgernes behov for at aflevere genbrugsartikler. Derfor har vi i samarbejde med de velgørende organisationer besluttet, at vi i sommerperioden samler de gode kræfter på de øvrige genbrugspladser i kommunen, mens der over sommeren oprettes midlertidige sommerbyttebokse, fortæller John Ebdrup Kyneb, der er fagansvarlig på Nordværks genbrugspladser i Aalborg Kommune.