LIGE NU:

Kreativ café har fået vokseværk - nu indvies større lokaler

Art By Me flytter fra Dannebrogsgade til nye og større lokaler i det centrale Aalborg. Her får gæsterne dobbelt så meget plads at boltre sig på, når de maler keramik.

Omdrejningspunktet for gæsternes selvskabte kunst er denne Colour Bar, hvor der frit kan vælges mellem alle tænkelige farver.
Omdrejningspunktet for gæsternes selvskabte kunst er denne Colour Bar, hvor der frit kan vælges mellem alle tænkelige farver.
Foto: Pia Kjelgaard Beltoft

Siden Aalborgs allerførste keramikcafe Art By Me åbnede i Dannebrogsgade i Aalborg Vestby for godt to år siden, er det kun gået fremad. 

Den populære café har fået så meget vokseværk, at der nu er blevet brug for mere plads. 

Til marts flytter ejerne Annette Terp og Mette Fruensgaard derfor Art By Me ind i en 300 kvadratmeter stor butik i Urbansgade i det centrale Aalborg - med dobbelt så meget plads som hidtil.

- Der er for indeklemt derinde nu, og kunder skal have den rolige oplevelse, vi ønskede, da vi åbnede. Og det kan vi ikke blive ved med at gøre, når vi har fuldt booket, fortæller Annette Terp.  

De nye lokaler giver plads til 50 gæster - i stedet for de 32, som de gamle lokaler i Dannebrogsgade levnede plads til.

Art By Me har mange stamkunder, der flere gange om året kigger forbi cafeen for at skabe egne kreationer.

På cafeen kan gæsterne vælge et stykke keramik – og så selv male det præcis, som de ønsker. 

- Og så har det bare vist sig, at det er oppe i tiden, det her med at være kreativ, komme ned i gear og fordybe sig i noget og lægge de digitale medier fra sig i en periode, fortæller Mette Fruensgaard.

quote Jamen, jeg synes, det er hyggeligt, og jeg kan godt lide at være kreativ, og det er en måde at slappe af på. Nogle gange er der stille, nogle gange er der musik – det er en hyggelig stemning, der er her.

Sidsel Pedersen, studerende fra Aalborg

Dén betragtning er helt korrekt, når man spørger de unge kvinder, der i dag besøger Art By Me.

- Jamen, jeg synes, det er hyggeligt, og jeg kan godt lide at være kreativ, og det er en måde at slappe af på. Nogle gange er der stille, nogle gange er der musik – det er en hyggelig stemning, der er her, siger Sidsel Pedersen, der studerer og bor i Aalborg.

En anden stamkunde er Gabriella Due, der to-tre gange om året kigger forbi for at udfolde sine kreative evner sammen med sin datter.

- Det betyder jo rigtigt meget, for man har lige de her timer, hvor man ikke skal noget end bare finde ud af, hvad man skal male – bare have tid.

Fra tandkroner til kreativt værksted  

Oprindeligt var Annette og Mette klinikassistenter, men for to-et-halvt år spottede de to tidligere kolleger et hul i markedet – og tog chancen. 

Gæsterne kan vælge mellem hundredevis af keramikfigurer, som de så selv farvelægger.
Gæsterne kan vælge mellem hundredevis af keramikfigurer, som de så selv farvelægger.
Foto: Pia Kjelgaard Beltoft

- Vi spænder vidt fra en baby, der sidder og fingermaler i en højstol til oldemor, der bliver fejret på sin 86 års fødselsdag, så vi dækker bredt, men de unge studerende i byen bruger os rigtigt meget, fortæller Annette Terp.

Hun bliver suppleret af netop én af de unge kvinder, der nu er fast 'inventar' hos keramikværkstedet.

- Det er en kreaklub, vi har, så vi laver alt muligt håndarbejde. Det falder bare naturligt, man kan sidde og male og snakke samtidig.

Når Art By Me slår dørene op i nye, større lokaler i uge 11 bliver det formentlig ikke sidste gang, de to kreative kvinder udvider deres koncept.

I forvejen har de butik i både Aalborg og Århus - og det kan blive til endnu mere vokseværk.

- Det kunne godt være, vi skulle åbne et par stykker mere, siger Mette Fruensgaard.