Krisen kradser: Nyt AaB-nederlag i sidste grundspilskamp

AaB måtte igen gå slukørede fra banen i sæsonens sidste grundspilskamp.

Det blev heller ikke denne søndag, at AaB smagte sejrens Superliga-sødme. Aalborgenserne tabte søndag eftermiddag 1-0 på hjemmebane mod Randers FC.

Dermed slutter AaB på sidstepladsen i 3F Superligaens grundspil. Nu venter seks altafgørende kampe i nedrykningsspillet, hvor de bolchestribede har otte point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

Få chancer

AaB havde inden dagens kamp spillet fire Superliga-kampe i 2023. I de fire kampe havde de nordjyske tropper blot scoret en enkelt gang.

Og den manglende evne til at få modstandernes netmasker til at blafre var fortsat et problem i søndagens kamp. I første halvleg var AaB mest på bolden, men det resulterede ikke i et overtag i chancer.

Derfor endte de første 45 minutter målløst. Til gengæld var der kun spillet fem minutter af anden halvleg, inden der blev scoret.

Gæsternes tyske forsvarsspiller Bjørn Kopplin var manden bag målet, og så var randrusianerne foran.

Se spillernes - og trænerens - reaktion på nederlaget her:

Manglende skarphed

AaB blev derfor tvunget på mål-mission, men den mission var tæt på at blive endnu sværere kort efter. Randers FC's Tosin Kehinde prøvede lykken udefra, og i samarbejde med overliggeren fik AaB-målmand Theo Sander reddet afslutningen.

Til slut i kampen fik AaB fremskaffet sig nogle muligheder for et udligningsmål. Specielt i forbindelse med dødbolde viste AaB tænder, hvor især angriberen Anosike Ementa var tæt på.

Skarpheden manglede for AaB'erne, og derfor måtte de strække våben, da dommeren fløjtede kampen af efter 90 minutter. Udligningen kom aldrig, og derfor måtte AaB indkassere endnu et nederlag.