LIGE NU:

Krolf hitter hos de ældre

Krolf er en sport, der består af en blanding af kroket og golf. Onsdag middag var der gang i krolfbanerne i Skalborg, der var nemlig krolf-stævne.

Krolf er ikke en helt almindelig sportsgren. Spillet kan faktisk bedst beskrives som golf. Men her er golfkøller og bolde smidt ud, og er så byttet ud med redskaberne fra kroket.

I Skalborg onsdag middag var der krolfstævne. Deltagerne spiller mod hinanden i firemandsgrupper på tre baner af 12 huller. Det er alle mod alle, og der er deltagere fra det meste af Nordjylland.

De fleste af deltagerne er alle i alderen plus 60, og det er der en helt særlig grund til, mener arrangøren af stævnet.

- Det er en stille og rolig sport, og det er også en meget social sport. Derfor tror jeg, at det appelerer mere til de ældre, siger Peter Freiheit, arrangør. 

Godt nok er der ingen golfbolde – de er lidt for store – men de fleste af reglerne fra golf, er at finde her. Det er nemlig uhørt at afbryde, når der skydes - for deltagerne skal koncentrere sig, og for at bruge så få skud som muligt, handler det om at ha tænkt og overvejet alt før man sender kroketbolden afsted.

Godt nok er det en konkurrence, men det er ikke alt, hvad Krolf og dagens stævne handler om.

- Det handler mere om at være social og komme ud og få noget frisk luft. Det er det, der kommer i første række. Så kommer konkurrencen bagefter. Alle kan være med, og det er vores mål, siger Peter Freiheit.