LIGE NU:

Krydstogtskib nummer 100 er kommet til Aalborg

Siden 2010 har krydstogtsturismen i Aalborg taget fart grundet en fokuseret indsats. I dag nåede krydstogthistorien i byen en milepæl.

Da krydstogtskibet Artania til middag anløb Honnørkajen i Aalborg, rundede krydstogthistorien i byen samtidigt et skarpt hjørne. Artania er nemlig krydstogtskib nummer 100, der besøger Aalborg.

Det blev markeret med et festligt arrangement på havnefronten.

- Det er en milepæl for krydstogtturismen i Aalborg. Da vi startede med at rette fokus på krydstogtsmarkedet tilbage i 2010, havde vi kun haft enkelte og mere eller mindre tilfældige anløb. Derfor kan vi i Aalborg godt være stolte af, at Aalborg så hurtigt er blevet etableret som en spændende og attraktiv destination for krydstogtskibe. Derudover mærker vi også en lokal stolthed i Aalborg. Nordjyderne møder ofte talstærkt op for at se skibene anløbe, og generelt er krydstogtsskibene genstand for stor interesse, siger, Lars Bech, der er Cruise Manger hos VisitAalborg.

 
 
Foto: Per Frank Paulsen

VisitAalborg arbejder tæt sammen med Aalborg Havn om at tiltrække krydstogtskibe til byen.

I løbet af 2017 vil krydstogtskibe fragte cirka 31.000 gæster til Aalborg.

Dagens jubilæumsskib Artania, der er ejet af et tysk rejseselskab, har op mod 1.200 gæster med. Skibet forlader efter planen Aalborg igen fredag aften, for at sætte kursen mod den tyske havneby Bremerhaven.

I 1996 blev det første krydstogtskib i Aalborg registreret, og i perioden indtil 2010 var yderligere 22 skibe på besøg. Derfra tog krydstogtsturismen i Aalborg fart. 

Alene i løbet af 2017 anløber hele 36 skibe byen, mens cirka 30 skibe allerede har meldt deres ankomst i både 2018 og 2019.