LIGE NU:

Kunsten lancerer nyt loungekoncept

Kunsten Summer er et nyt koncept, som Kunsten er klar med for at lokke gæster til i parken.

Der er netop lagt sidste hånd på programmet for Kunstens – Aalborgs kunstmuseums -  nye tiltag; Kunsten Summer Lounge, som afholdes i Skulpturparken hver onsdag aften sommeren igennem. Her vil der være live-musik, foodtrucks, loungestemning og kunstprojekter. Kunsten Summer Lounge åbner den 14. juni med den amerikanske streetartkunstner Tristan Eaton, som forvandler den hvide væg i parken til et kæmpe maleri.
 
Når dagen går på hæld, kan aalborgensere og turister i Aalborg hver onsdag fra midt i juni til sidst i august sætte sig til rette i Kunstens park.
 
- Mange af vores gæster har efterspurgt flere aktiviteter i parken.  Vi tror på, at kombinationen af ny musik, mad af høj kvalitet og muligheden for selv at deltage i kunstprojekter vil skabe et nyt kulturtilbud, som det lokale publikum ellers ikke har adgang til henover sommeren, fortæller kommunikationschef Lars Ulrich Hansen.
 
Musikprogrammet består af etablerede og upcoming musikere som Kenneth Bager, Katinka, Bisse, Christian Hjelm, Jacob Bellens, Get Your Gun, Aksglæde og D/troit .

– Kunsten Summer Lounge er ikke blot en unik kombination af ny musik, mad af høj kvalitet og workshops. Vi har etableret samarbejde med en række socialøkonomiske virksomheder samt stærke passionerede organisationer, som arbejder på at gøre Aalborg mere interessant at bo i. Blandt andet WEEArt, som står bag nogle af de mest markante vægmalerier, som er dukket op i Aalborg de seneste år. Vi er glade for, at så mange kræfter har bakket op om projektet, siger Lars Ulrich Hansen.

Den store, åbne lounge med scene og bar opbygges i samarbejde med det socialøkonomiske værksted Råt&Godt for udsatte unge. Det hele opbygges i genbrugsmaterialer, da Råt&Godt mener, at både unge og materialer fortjener en chance til.
 
Kunsten har desuden indgået samarbejde med Cykel20, en butik og et socialt projekt, hvor frivillige cykelsmede og andre frivillige sammen med udsatte unge reparerer cykler. Alt overskud fra Cykel20-butikken går til Den Sociale Café Hjerterummet i Aalborg. På udvalgte lounge-aftener kommer Cykel20 og hjælper loungegæster med at reparere deres cykler.
 
–Tanken er at få fat i en ny målgruppe, som stiller andre krav til et museumsbesøg, og som ønsker andre, mere ”skæve” oplevelser på Kunsten. Kunsten Summer Lounge er en del af vores strategi om at tilbyde helhedsoplevelser, som omfatter kunstoplevelser og sociale oplevelser sammen med sine venner. Vi har store forventninger, slutter Lars Ulrich Hansen.

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

Peter Sørensen

Peter Sørensen stopper som cheftræner i Hobro

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Til forsiden

Til forsiden