Foto: TV2/Nord

Kunsten satte besøgsrekord i 2016

2016 blev et rekordår for museet Kunsten i Aalborg målt på antallet af besøgende. 117.834 gæster valgte at lægge vejen forbi kunstmuseet sidste år.

Det forgangne år bød på en ny besøgsrekord for kunstmuseet Kunsten i Aalborg. Kunsten åbnede 23. januar sidste år dørene for første gang efter halvandet års omfattende restaurering, og rekordmange gæster nåede at lægge vejen forbi museet i løbet af 2016.

Hele 117.834 gæster besøgte Kunsten sidste år, og det er 26 procent flere end i kunstmuseets hidtidige rekordår. Publikums begejstring for "det nye" Kunsten glæder museets direktør.

- Vi har arbejdet hårdt på at skabe et museum, som er for alle. Det er derfor med stor glæde, at publikum har taget fantastisk godt imod det nye museum. Vi har haft besøg af gæster med mange forskellige baggrunde. Fra vores trofaste museumsgæster til familier, unge og andre som bare gerne vil have en oplevelse med gode venner. Kunstmuseer kan have et image, hvor man skal være "fin og særligt dannet" for at komme. Den fordom har vi ramt en tyk pæl igennem, siger museumsdirektør Gitte Ørskou i en pressemeddelelse.

Kunsten har i det seneste år forsøgt at tiltrække publikum med en række forskellige udstillinger. Museet har blandt andet lokket med nyskabende kunstudstillinger, guidede ture og sågar en brasiliansk regnskov.

- Det interessante er, at vi i åbningsåret i den grad har udfordret publikum. Vi har vist internationale samtidskunstnere, som har udstillet på de største museer i verden. Men det har været kunstnere, som de færreste i Danmark har kendt. Normalt vil en sådan udstillingsprofil ikke medføre en publikumssucces. Men vi har samtidig skabt en bred palette af tilbud, som har betydet, at publikum tør engagere sig i udstillingerne. Og det uanset om man er barn eller voksen, siger Gitte Ørskou.

Kunsten havde næsten besøg af dobbelt så mange museumsgæster i 2016, som i et gennemsnitligt år.