Når man går ind i Spiralen åbner der sig et farverigt univers.

1 af 2

Kunsten udstiller uendeligheden på Smukfest

Museet tilbyder festivalgæster at blive sendt i kosmisk kredsløb.

Blandt bøgetræer og popmusik er der ved dette års Smukfest mulighed for at rejse en tur ud i uendeligheden. Kunsten udstiller værket Spiralen, der er en seks meter høj og fire meter bred cylinder, hvor publikum har mulighed for at træde ind i en mørk spiral, der efter en tur i totalt mørke ender ud i en eksplosion af selvlysende farver, der giver stærke associationer til forestillingen om en rejse ud i rummet. 

 

- Først og fremmest så vil jeg gerne have, at når man bevæger sig ind i den her passage, så bliver man mødt af sig selv, fordi det bliver mørkt. For mange er mørket en lidt farlig størrelse, men når man så kommer ind, kan man svinge fra en ubehagelig fornemmelse til et åbent rum, hvor det handler om både tyngdekraften, om konstruktion, illusion og iscenesættelse, siger kunstner Trine Boesen.

 

Kunstneren fortæller videre, hvordan værket Spiralen skal give festivalgæsterne en oplevelse af, hvordan alting er forbundet, og hvordan der er en sammenhæng i alt fra den ydre galakse til  menneskets øresnegl. 

 

- Det er utrolig fedt! Det gode ved sådan noget her er, at det er et stedspecifikt værk. Man bliver nødt til at forholde sig til, hvad er det for et område, hvad er det for en sammenhæng, og hvordan kan man gøre det brugeregnet eller skabe en form for interaktivitet i det, siger kunstneren Trine Boesen om udfordringen i at skulle kreere en installation til dette års Smukfest. 

 

Når festen er slut i Skanderborg, rykker Spiralen videre til Mors, hvor besøgende ved Kulturmødet også får mulighed for at opleve uendeligheden.