Foto: Illustation: KN1-15 kunsthaller

Kunstfestival bringer 15 kunsthaller til Aalborg

Aalborgs nye kunstfestival vil bringe eksperimenterende og aktuel billedkunst ud i byens gader, i Nordkraft og i Kunsthal NORD. Særligt spektakulært bliver udstillingskonceptet KN1-15.

Når en helt ny kunstfestival i Aalborg til august løber af stablen bliver det med internationale udstillinger, performances samt femten nye kunsthaller i byens rum.

Kunstfestivalens mest markante tiltag er udstillingskonceptet ”KN1-15 Femten Kunsthaller” som er femten store, hvide udstillingskuber, der hver skal huse en installation eller udstilling skabt af en af de inviterede 15 kunstnere eller kunstnergrupper.

Kunsthallerne bliver fordelt på byens centrale pladser, og de vil visuelt være tilgængelige i hele perioden, og et par timer dagligt vil de blive bemandede, så man kan komme ind og opleve værkerne.

Kuberne bliver placeret centralt på pladser og torve i Aalborg. Målet er at udfordre publikum med ny, professionel samtidskunst, der er skabt af nogle af landets mest interessante og eksperimenterende billedkunstnere, oplyser Kunsthal NORD, der arrangerer kunstfestivalen.

Kunstfestivalen er en del af Aalborg Festivals. 

Officiel åbning er fredag den 18. august.

KN1-15 Femten Kunsthaller

Udstillingskuberne er 240 x 240 x 240 cm og er alle malet off-white. 

Kuberne er forsynet med ét stort vindue samt en lille, skjult dør. På taget er monteret en solfanger, der kan drive to neonrør i loftet, og som får disse miniature ’kunsthaller’ til at lyse om natten.

Femten kunstnere eller kunstnergrupper fra hhv. Berlin, København og Jylland er nøje udvalgt til at skabe installationerne.