LIGE NU:

Landsstævne var knaldgod forretning for Aalborg

DGI Landsstævne 2017 skabte masser af jobs og millioner af kroner til hoteller og forretninger.

Selvom vejret ikke ligefrem var med Aalborg, da byen lagde rammer om DGI’s landsstævne, er en rapport om stævnets effekt på byen alligevel læsning, der varmer.

Efter i sidste uge at kunne præsentere et overskud på 1,1 million kroner, er Visit Denmark nu færdig med en rapport over effekterne af stævnet.

Rapporten viser, at turisterne ved Landsstævnet brugte næsten 70 millioner kroner under deres besøg i Aalborg. Det medførte 81 jobs, en værditilvækst på 35,6 millioner kroner og ekstra skatteindtægter på 26,2 millioner kroner.

I alt havde deltagerne, gæsterne og publikum omkring 120.000 overnatninger, og hver især brugte de omkring 382 kroner om dagen udover deres udgifter til selve stævnet.

Indtægterne på stævnet og de tilhørende shows blev 19,3 millioner kroner.

Når man regner udgifterne til stævnet og shows sammen med de 382 kroner, der blev brugt på mad, overnatning, shopping og transport, ender det gennemsnitlige forbrug pr. besøgende på 541 kroner om dagen.

Og så kan selv regn i stride strømme ikke vaske glæden væk ved Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

- Det er fantastisk, at vi nu kan konstatere, at Landsstævnet både har givet overskud som event isoleret set og også har givet overskud til vores hoteller, restauranter, cafeer og forretninger, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Han jubler også over den store omtale, der var i både lokale og landsdækkende medier om stævnet, og han roser de mange lokale aktører, der har været med til at gøre DGI Landsstævne 2017 til en god oplevelse.

- Uden et tæt og konstruktivt samarbejde med dem, ville vi ikke være i stand til at gennemføre et urbant landsstævne i Aalborg, siger Thomas Kastrup-Larsen.