LIGE NU:

Lastbil ramte bro: Nu åbnes vejen igen

Rørdalsvej i Aalborg blev spærret på grund af nedstyrtningsfare, efter en lastbil ramte en bro fredag. Nu kan Rørdalsvej åbnes igen.

Der er ikke længere risiko for sammenstyrtning, og derfor er Rørdalsvej i Aalborg igen åben fra lørdag middag, efter at have været spærret i et døgn.

Vejen blev spærret, efter en 20 meter lang betonoverføring fredag middag blev påkørt af en lastbil med kran. Det fik politi og beredskab til at rykke talstærkt ud for at sikre, at broen ikke styrtede sammen.

Al trafik blev dirigeret ad Øster Utrrupvej og Tranholmvej, og i første omgang var vurderingen, at Rørdalsvej ville være spærret frem til mandag.

Lørdag er meldingen fra politiet, at der er etableret understøtning og reparation på stedet, således at der kan åbnes for trafik fra cirka klokken 12.

Ovenpå den 20 meter lange betonbro ligger der et metalrør, som transporterer cement fra Aalborg Portland til siloer på havnen.

Ifølge fabrikschef Søren Konstmann Lausen var årsagen til påkørslen, at lastbilen ikke havde slået kranen ned.

Interview med Søren Konstmann Lausen.

Ifølge Jess Falberg, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi, var lastbilchaufføren ikke påvirket af spiritus. De nærmere omstændigheder omkring påkørslen er endnu ikke afklaret.