Ledige studieboliger: Formand kalder det paradoksalt
AKU-Aalborg - der udlejer ungdoms og studieboliger - har i år næsten 1200 færre ansøgere end sidste år.
Om kort tid begynder over 7.000 nye studerende i Nordjylland, og det burde ikke være svært for dem at finde en bolig. I år er der nemlig flere ledige studieboliger i Aalborg.
Vi har før hørt, at der er mangel på studieboliger. Men nu er situationen vendt. I hvert fald i Aalborg - her er der næsten mangel på studerende.
I år har AKU-Aalborg - der udlejer ungdoms- og studieboliger - næsten 1.200 færre ansøgere end sidste år, hvor selskabet havde 4.626 ansøgere.
Det betyder, at boligforeningen nu har 55 tomme boliger. Og en del af dem finder man i Idrætsbyen på Hadsundvej i Aalborg.
- Det er vi selvfølgelig kede af, fordi vores vigtigste opgave er at leje boligerne ud, siger Jane Knudsen, der er kontorchef i AKU-Aalborg.
Et spørgsmål om udbud og efterspørgsel
I flere år var der stor mangel på studieboliger i Aalborg, men i løbet af de seneste år er der blevet bygget over 4.000 studieboliger i byen.
Det er lidt en paradoksal situation
Michael Guldbæk Arentsen, formand, AKU-Aalborg
Det er blandt andet også derfor, at AKU-Aalborg har ledige studieboliger, mener Jane Knudsen:
- Jeg tror, at det har noget med udbud og efterspørgsel at gøre. I Aalborg er man ved at nærme sig hinanden, hvor man for få år tilbage havde en kæmpe efterspørgsel på boliger fra studerende, siger hun.
- Det giver ikke mening
Tilbage i maj i år præsenterede regeringen et udspil, der går på, at flere uddannelser skal flyttes fra de store byer til de mindre. I Nordjylland vil regeringen lave fem nye uddannelser i Hjørring, Thisted og Frederikshavn.
Dermed ønsker regeringen at flytte nogle af de studerende, der nu er bygget boliger til i Aalborg, og det giver ikke mening for formanden for AKU-Aalborg.
- Det er lidt en paradoksal situation for en boligmand, at vi har brugt så lang tid på at gå fra en industriby til en kultur- og uddannelsesby, hvor vi har gjort, hvad vi blev bedt om ved at lave flere ungdomsboliger og kollegier, siger Michael Guldbæk Arentsen og fortsætter:
- Og lige så snart, vi er i mål med det, bliver tæppet revet væk under os.
Tilbage i Idrætsbyen håber Jane Knudsen, at antallet af boliger og studerende engang vil matche hinanden.
- Så det nærmer sig og bliver helt perfekt, slutter hun.