Foto: Jørgen True/Aalborg Universitet

Lene Espersen ny universitetsformand

Den tidligere konservative formand og minister, Lene Espersen sætter sig 1. juli for enden af bestyrelsesbordet på Aalborg Universitet.

Tidligere konservativ minister og nuværende direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder Lene Espersen er valgt som ny bestyrelsesformand for Aalborg Universitet (AAU). Lene Espersen afløser Lars Bonderup Bjørn, der har været formand siden 1. februar 2010, oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Lene Espersen tiltræder som formand 1. juli. Med sit indgående kendskab til nationale politiske beslutningsprocesser kombineret med stor forståelse for nordjyske forhold håber hun at kunne bidrage til at styrke AAU’s position i samfundet og verden.

- Vi går jo et efterår i møde, hvor der vil ske meget på den uddannelsespolitiske front. Der kommer en bevillingsreform, og der er fokus på, hvordan universiteterne skal fungere i fremtiden. Her kan jeg bidrage med mit kendskab til de politiske processer og viden om universitetets rolle i Nordjylland, siger Lene Espersen, som er født og opvokset i Hirtshals og gennem flere år valgt til Folketinget i den nordjyske storkreds.

Hun tilføjer, at gennemførelsen af AAU’s strategi, ’Viden for verden’, også bliver en af hendes prioriteter.

- Vi skal sætte os meget stærkt i stolen som det universitet i Danmark og i Europa – og siden også i verden – som når længst inden for de områder, vi har specialiseret os i. Her tænker jeg på hele det anvendelsesorienterede aspekt, altså den projekt- og problembaserede tilgang til uddannelse og forskning, evnen til at skabe mønsterbrydere og det, at vi som universitet kan være med til at samle landet i stedet for at dele det i metropoler og udkant, siger Lene Espersen.

AAU’s rektor, Per Michael Johansen, ser frem til samarbejdet med den nye bestyrelsesformand.

- Lene Espersen bringer mange væsentlige kompetencer med sig ind i bestyrelsesarbejdet. Hendes indsigt og erfaringer vil uden tvivl være et stort aktiv i arbejdet med at omsætte vores strategi i de kommende år, siger Per Michael Johansen.

Lene Espersen blev i april udpeget som nyt eksternt medlem af AAU’s bestyrelse. Baggrunden er, at Lars Bonderup Bjørns medlemskab af bestyrelsen efter otte år udløber 30. juni. Lene Espersens mandat som bestyrelsesmedlem løber frem til 30. juni 2020 med mulighed for genudpegning for yderligere fire år. Hun varetager i første omgang formandsposten i en to-årig periode.