Foto: Shutterstock

Livsfarlig trend er kommet til Nordjylland: Politiet opfordrer bilister til at tjekke hjulbolte

To bilister oplevede torsdag at være blevet udsat for hærværk hvor ukendte gerningsmænd havde løsnet hjulbolte på deres biler.

Den farlige trend hvor ukendte hærværksmænd sætter andres liv og førlighed i fare ved at løsne hjulbolte på biler, er kommet til Nordjylland.

Det fremgår af politiets døgnrapport fredag.

Hele to gange torsdag modtog ordensmagten nemlig anmeldelse om, at bilister havde fået hjulbolte på deres biler løsnet.

Læs også Otte patruljer til Brønderslev - 30 mænd i stort slagsmål

I Aars havde ukendte gerningsmænd i tidsrummet mellem 17.00 og 20.50 torsdag løsnet hjulboltene på begge bagdæk på en bil, der holdt parkeret på Østre Boulevard i byen.

En anden bilejer kunne torsdag også konstatere, at være blevet offer for den livsfarlige trend, da han efter at have kørt omkring tre kilometer kunne høre, at der var noget galt med bilen og siden konstatere, at alle fem hjulbolte på bilens venstre forhjul var blevet løsnet.

Det var sket mens bilen holdt parkeret ved et varehus på Hobrovej i City Syd.

Politiet opfordrer i deres døgnrapport de nordjyske bilister til at tjekke hjulboltene på alle fire hjul, inden man sætter sig bag rattet og kører.

En mekaniker fra Roskilde har desuden delt et simpelt, men genialt trick, der kan afskrække hærværksmænd og i øvrigt afsløre, hvis der er blevet rodet med hjulboltene på ens bil. Det kan du læse om hos TV 2 Lorry.

Læs også Flere biler kørt sammen på E45