LIGE NU:

Lufthavn skimter lys forude: Flere rejser til Sydeuropa på vej

Der er nu kommet langt flere afgange at vælge imellem, når du vil flyve fra Aalborg Lufthavn. Antallet af ruter øges efter en længere periode med et kraftigt nedskaleret program.

Efter et år, hvor aktivitetsniveauet har været lavt i Aalborg Lufthavn, begynder mere normale tilstande så småt at kunne skimtes forude.

Det viser de seneste trafiktal fra den nordjyske lufthavn.

Der var alt i alt 40.366 rejsende til og fra Aalborg i maj mod 27.793 i april, hvilket svarer til en fremgang på 45,3 procent. Samtidig er der sket en markant stigning i passagerantallet, når man sammenligner med maj sidste år, hvor færre end 4000 personer rejste til og fra Aalborg Lufthavn.

- Vi ser heldigvis en positiv tendens. Vi har ventet rigtigt længe på at skulle mærke denne optimisme. I sidste uge sendte vi den første maskine afsted til Mallorca, og det var den første charterflyvning fra Aalborg siden oktober sidste år, og i morgen sender vi en afsted igen. Her er 208 ud af 212 sæder booket, siger Rikke Mølgaard, der er salgs- og marketingdirektør i Aalborg Lufthavn.

Flere charterruter på vej

Det er primært indenrigstrafikken, der bidrager til den store fremgang i antallet af passagerer, der rejser til og fra Aalborg. Alene på ruten mellem Aalborg og København er der nu 15 daglige afgange fordelt mellem selskaberne Norwegian, SAS og DAT.

Flyrejserne til udlandet fra Aalborg Lufthavn er også så småt ved at åbne op. I øjeblikket flyves der til Mallorca og Amsterdam. Fra 29. juni kan man også komme til Malaga og formentlig Kreta, hvis incidenstallene ser fornuftige ud.