Lynhurtige både dyster: Nordeuropæisk premiere på Formel 1 til vands

Foto: Joakim Brader

Foto: Joakim Brader

1 af 2

Hvis du er til fart, så kan det være, du skal tage et kig forbi Aalborg Havn i weekenden. Her kan du nemlig få lov at overvære P1 Superstock mesterskab - bådsportens Formel 1.

Kraftige motorer, der konkurrerer mod hinanden. Det lyder som et bilræs –og det kommer da også tæt på, med de hestekræfter, der er på arbejde. Men disse motorer skal konkurrere på vandet, og ræset hedder P1 Superstock.

Det britiske ræs kommer for første gang nogensinde til Skandinavien – og det har valgt at bådene skal sejle om kap i Aalborg Havn. Det vil de gøre denne weekend - 10. og 11. juni - hvor Aalborg Regatta finder sted. 

- At være vært for en P1-begivenhed giver os en fantastisk mulighed for at præsentere Aalborg som en levende eventby. Vi har nogle rigtige smukke rammer med Limfjorden og de to havnefronter til netop sådan en event. Vi er stolte over at være vært for arrangementet og er sikre på at borgerne i Aalborg vil tage godt imod det og møde talstærkt op, fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Alle førere af bådene har samme vilkår – for de sejler i den samme type båd, en P1 Panther 28SS, der kan skyde en fart på over 110 kilometer i timen. Så det hele afhænger af, hvordan de selv griber udfordringerne undervejs i løbet an.

- Vi glæder os meget til at komme til Aalborg og få muligheden for at præsentere mesterskabet for et nyt publikum. Det er et positivt skridt frem for os at komme til det europæiske kontinent. Vi arbejder for at skabe begivenheder, der tiltrækker publikum, gavner den lokale økonomi og skaber markant positiv omtale, forklarer Robert Wicks fra P1. 

02:04

Aalborg Regatta har traditionelt en masse store både - de er bare ikke så hurtige.  Men ved dette års kapsejlads er der også kommet både med mange hestekræfter - rigtig mange endda.

Luk video

Forsiden lige nu