LIGE NU:

Lys i coronamørket: Leif og Allan lyser hel villavej op med vild julebelysning

To naboer på en villavej i Klarup er gennem flere år er blevet en lokal attraktion med deres opsigtsvækkende juleudsmykning. I år er belysningen kommet op tidligere, for det trænger byen til.

For 12 år siden købte Leif Melchiorsen en julemand med lys i - mest af alt, fordi den var på tilbud. Dengang havde han ikke lige forudset, hvor meget hans juleudsmykning af huset på Klarup Skolevej ville gribe om sig.

- Pludseligt kom der et par figurer med og nogle flere kæder. Der kommer lidt nyt hvert år, så det fylder da efterhånden noget, fortæller Leif Melchiorsen.

Juleudsmykningen stak dog først for alvor af i 2013. Da flyttede Allan Henriksen, der er elektrikeruddannet, ind i huset overfor. Han var straks med på julespøgen. Hans udsmykning er med blinkende lys og musik, der er timet til at spille hver aften klokken 19 og 20. Han kan styre det hele fra en app på telefonen.

- Det er jo sjovt, at vi er to, der går op i det her. Hos mig er der gået sport i, at hele haven kan blinke, siger Allan Henriksen, mens han demonstrerer systemet, som han selv har programmeret.

Lokal attraktion i Klarup

De to juleudsmykkede huse er hvert år en attraktion for store og små i byen. Børnehavebørn lægger søde takkebreve i postkassen og biler ruller langsomt forbi, mens folk tager billeder ud gennem bilruden.

- Børnene synes, det er alletiders. Det er så dejligt at se, siger Leif Melchiorsen.

Der er aldrig nogen naboer, der har klaget over den markante udsmykning. Allan Henriksen har dog alligevel været nødt til at dæmpe udskejelserne lidt, for det kneb faktisk med, at han selv kunne sove fra lysinfernoet.

- Jeg har indstillet lidt på timerne, så det lige slukker lidt før. Det blinker helt ind i huset, så det må godt slukke, så jeg selv kan få lidt søvn, siger han.

Byen trænger til noget at smile af

I år er julebelysningen kommet tidligere op end normalt. De to mænd mener nemlig, at byen trænger til noget at grine af og samles om lige nu.

- Det er på grund af coronaen, så synes jeg, vi skulle starte lidt før. I den her mørke tid gør det ikke noget, at der er lidt mere lys, mener Leif Melchiorsen.

Artiklen fortsætter under videoen...

 

Ingen af de to naboer har overblik over, hvor mange tusinde julelys de har sat op, eller hvor mange penge de har brugt på det. Allan går meget op i programmeringen, mens Leif har brugt somre på at bygge en kane med rensdyr helt fra bunden. De er enige om, at det ikke er en konkurrence - sådan da.

- Allan har sådan nogle flotte lys i hækken, så det måtte jeg altså også have i år. Jeg har også fået noget, jeg kan styre med telefonen. Man vil da godt lige vise, hvad man kan, men nej, nej, det er ikke en konkurrence, bedyrer Leif Melchiorsen i et grin.

Naboens tag må i brug

De to naboer forudser, at julekapløbet fortsætter i de kommende år - Allan Henriksen har bare det problem, at han er ved at løbe tør for plads. På hans side af vejen begynder belysningen derfor at krybe ind over naboernes hække og haver.

- Jeg mangler noget plads, men nu er det jo heldigvis sådan på min side af vejen, at husene er bygget sammen, så jeg tænker, at jeg kan fortsætte ind over naboens tag næste gang, siger Allan Henriksen.

Det er udelukkende LED-lys de to mænd fra Klarup bruger. På den måde kan Leif Melchiorsen "nøjes" med en ekstra elregning på 600 kroner for juleudsmykningen af huset.

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Til forsiden

Til forsiden