Foto: Tino Pedersen

Lyskryds ude af drift efter trafikuheld: Kan gå op til en uge inden det virker igen

Et trafikuheld torsdag aften betyder at lyskrurvene i Aalborg ved Sohngårdsholmsvej og Østre Allé samt lyskrydset Sohngårdsholmsvej og indgangen til Eternitgrunden er ude af drift i op til en uge.

Hvis du skal ud i morgentrafikken i Aalborg fredag morgen, så kan det være en god idé at planlægge længere rejsetid.

Et færdselsuheld torsdag aften betyder, at to lyskurve ved Eternitten er ude af drift.

Uheldet skete klokken 18.47 torsdag aften, da en 26-årig mand mistede herredømmet over sin bil. Ved uheldet påkørte manden to elskabe og en lygtepæl i krydset ved Sohngårdsholmsvej og Østre Allé.

- Det har bevirket, at lysreguleringen ved Sohngårdsholmsvej og Østre Allé og krydset ved Sohngårdsholmsvej og indkørslen til Eternitgrunden er uvirksomme. De første meldinger lyder på, at lyskrurvene nok er uvirksomme i måske op til en uge, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Henrik Beck.

Som følge af uheldet måtte strømmen afbrydes, da nogle af strømkablerne lå under bilen. De strømkabler er nu dækket til på behørigvis, så der ikke er nogen, der kan risikere at få strøm. Nu arbejder folkene på at få et alternativ til lyskurvene, der ikke virker efter uheldet.

- Man er ved at se, om man kan få fat i noget mobilt lysregulering, fordi det jo er et voldsomt befærdet sted, siger Henrik Beck.

Skal bygges op fra bunden

Lyskrurvene kan ikke fikset hurtigt, da de to elskabe og lygtepælen er blevet helt ødelagt efter påkørslen og skal bygges op helt fra bunden.

- Vi er selvfølgelige opmærksomme på, hvis der kommer yderligere alvorlige gener dernede i morgen tidlig (fredag red.) med at træde til, men hvis ikke man når at få det transportable regulering frem, så må vi træde til og agere lyskryds, siger Henrik Beck.

Fordi de to lysreguleringer er ude af drift, opfordrer Henrik Beck til, at man tager hjemme fra i god til fredag morgen, hvis man skal forbi de to lyskryds.

- Man skal påregne lidt længere rejsetid i morgen (fredag red.), siger Henrik Beck.

Efter omstændighederne har den 26-årige fører af personbilen, der kørte ind i de to elskabe og lygtepælen, det godt.