LIGE NU:

Må ikke komme på arbejde: Pendlere rammes af skærpede restriktioner i Nordjylland

Til daglig pendler 27.000 nordjyder mellem Aalborg Kommune og de syv nordjyske kommuner, der lige nu er lukket ned. Så selvom Aalborg Kommune altså ikke selv er ramt af restriktionerne, står mange virksomheder i kommunen over for store udfordringer.

De næste fire uger må Aalborg-virksomheden System Cleaners undvære en femtedel af deres medarbejdere.

- Det er selvfølgelig et hårdt slag i forhold til, at reaktionstiden er meget kort, siger Peter Freiesleben, der er administrerende direktør ved System Cleaners i Aalborg. 

System Cleaners leverer rengøringsløsninger til fødevareindustrien, og har i omegnen af halvtreds ansatte.

quote Det er selvfølgelig et hårdt slag i forhold til, at reaktionstiden er meget kort

Peter Freiesleben, administrerende direktør, System Cleaners

Virksomheden er blot en af mange, der bliver ramt af, at borgere i syv nordjyske kommuner kraftigt opfordres til ikke at krydse deres kommunegrænse, medmindre de varetager en kritisk jobfunktion inden for for eksempel sundhedssektoren.

- I forvejen har vi skåret noget ned i forhold til at være helt fit i den her situation. Så det betyder vel en nedgang i vores produktionskapacitet på 20 procent natten over, siger Peter Freiesleben.

Samme opfordring gør sig gældende for borgere, der normalvis tager til en af de restriktionsramte kommuner for at arbejde. 

- Vi hænger jo rigtigt godt sammen i Nordjylland, og det gør også, at vi pendler rigtigt meget, siger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

27.000 pendlere berørt af restriktionerne

Ifølge borgmesteren er der normalt 10.000 aalborgensere, der pendler mod en af de restriktionsramte kommuner, ligesom der er 17.000 nordjyder, der pendler den modsatte vej ind mod Aalborg. 

En foreløbig løsning på udfordringerne hos System Cleaners er, at de låner medarbejdere fra en søstervirksomhed i Hjørring. Borgere som bor i Aalborg og normalt tager nordpå bliver altså i stedet i Aalborg.

- Der har vi så lånt nogle medarbejdere, som starter på mandag, og der starter yderligere nogen på næste mandag. Så produktionsmæssigt er vi kommet hurtigt igennem at blive reetableret, siger Peter Freiesleben. 

BusinessAalborg og Jobcenter Aalborg har i dag etableret en fælles Task Force, der skal hjælpe virksomheder med akut at skaffe erstatningsmedarbejdere.

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

Martin Nielsen

play Martin bruger sin vinterferie som landmand: - Det har været så dejligt

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

Til forsiden

Til forsiden