Mad fællesskabet GUF, der samler fire landsbyer, vandt Aalborg Kommunes landdistriktspris. Foto: Aalborg Kommune

Madfællesskab tog årets landdistriktspris

Det blev Madfællesskabet GUF som snuppede Aalborg Kommunes landdistriktspris 2017, da den torsdag aften blev uddelt i Nøvling Forsamlingshus.

Er der noget mennesker kan samles om, så er det mad. I Aalborg Kommunes er fire landsbyer begyndt at spise så meget sammen, at de har etableret et madfælleskab. Torsdag aften fik madfælleskabet GUF fra Gudumholm, Gudumlund, Gudum og Lillevorde årets landdistriktspris for 2017, som blev uddelt i Nøvling Forsamlingshus.

- Det er vi rigtigt stolte af. Det er jo et kæmpe skulderklap til os. Så bliver vi ekstra glade for at gøre andre glade med fællespisningerne, fortæller Eva Nordahl fra GUF´s styregruppe.

Madfælleskabet GUF har i løbet af 2017 haft kæmpe succes med deres fællespisninger, som én gang i kvartalet bliver arrangeret i kantinen på Gudumholm Skole. I gennemsnit kommer der omkring 120 lokale borgere til spisningerne. Det koster 50 kroner at deltage for voksne og 25 kroner for børn.

- Mad kan bare samle folk, og det er helt fantastisk når vi til fællespisningerne kan se at folk sætter sig på kryds og tværs af landsbyerne. Vi får sat ansigt på mange flere i lokalområdet, og det er platform hvorfra flere ting kan opstå, fortæller Kristina Christensen, fra GUF´s styregruppe.

Udover prisuddelingen, hvor alle de 9 nominerede fik klapsalver og diplom, var der inspirationsoplæg fra Søren Madsen fra World of Adventure og erfaringsdeling fra et stort landsbyprojekt under Kulturhovedstad 2017. Det havde lokket både de nominerede men også rigtigt mange ikke-nominerede til Nøvling Forsamlingshus.
 
- Jeg er glad for, at så mange møder op til det her arrangement, hvor vi dels får inspiration til nye ideer for de små lokalsamfund, men også bruger tid på at hylde de frivillige og mange gode initiativer. Jeg er glad for at madfælleskabet GUF vinder prisen, fordi det er et fremragende eksempel på hvor vigtige de sociale fælleskaber er i de mindre lokale bysamfund. Det bliver et samlingspunkt og en drivkraft for lokalområdet, siger Mads Sølver Pedersen, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Med årets landdistriktspris fulgte diplom, blomster og 10.000 kroner. Pengepræmien kan GUF sagtens få brugt på blandt andet nyt køkkengrej.

- Der er mange ting pengene kan bruges til. Vi har været så heldige at Coop har støttet vores madfællesskab med gryder og pander i starten. Men nu er vi så store, at vi godt kunne tænke os en såkaldt grue-kedel, en slags kæmpemæssig gryde, men nu må vi se. Vi er lykkelige for at have vundet prisen og præmien, siger Eva Nordahl.

I februar 2017 var TV2 Nord på besøg hos madfællesskabet i Gudumholm. Herunder kan du se indslaget, hvor vi er med til forberedelserne, og hvor vores reporter Katja Schlaikier også er med til fællesspisningen:

02:42 Luk video