Mål-amok i Aalborg: AaB i kvartfinalen efter 5-0 over Silkeborg

Rasmus Thellufsen slog torsdag aften sit navn fast med syvtommersøm, da han scorede fire af AaB's fem mål i storsejren over Silkeborg.

AaB spillede sig torsdag aften sikkert videre til DBU Pokalens kvartfinaler, da de på hjemmebane bankede Silkeborg IF hele 5-0.

Aftenens helt store målhelt blev den blot 20-årige sæbynit Rasmus Thellufsen, der scorede fire af kampens fem mål. Det sidste blev sat ind af peruvianske Edison Flores.

Aftenes storsejr blev AaB's anden over Silkeborg IF på blot fem dage. Søndag var det Jakub Sylvestr der med sit første AaB-hattrick sikrede sejren på 3-0. Den slovakiske 11'er startede torsdag inde, men hovedrollen blev altså helt og holdent overladt til unge Thellufsen.

AaB havde fra kampens start problemer med at spille sig gennem det kompakte Silkeborg-hold, men efter 25 minutter blafrede netmaskerne for første gang i gæsternes mål. Førnævnte Sylvestr modtog en bold i SIlkeborgs felt, men hårdt presset måtte han droppe at få afsluttet. Han sendte istedet en perfekt bold ind til Thellufsen, der iskoldt afdriblede Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet og scorede til 1-0. Den unge AaB'ers første mål nogensinde for de bolsjestribede.

12 minutter senere var Thellufsen på pletten igen da et indlæg fra Ahlmann blev taget ned af Meilinger og serveret for Rasmus Thellufsen - 2-0 og pause i Aalborg.

AaB's nye træner Morten Wieghorst kan kun have været tilfreds med holdets indsats, og han fik øjensynligt givet spillerne endnu mere gnist til anden halvdel af kampen. Seks minutter spillet og så var Thellufsen klar igen. Han satte hovedet på et indlæg fra Casper Sloth og så havde det unge talent scoret sit første hattrick for AaB i samme kamp som hans første mål.

Sejren var dermed allerede i hus, men AaB var ikke færdige endnu. Føringen blev udbygget til 4-0 ved Edison Flores i det 71. minut. Han dukkede op ved bagerste stolpe og sendte bolden i mål efter Patrick Kristensen havde sendt et fladt indlæg ind i feltet.

Thellufsens aften blev fuldendt, da han efter 77 minutter scorede til 5-0 og blev matchvinder for AaB. Opskriften var ikke meget forskellig fra 4-0-målet. Igen var det Patrick Kristensen, der med et fladt indlæg ind i feltet ramte Thellufsen, der eksekverede og scorede.

Med sejren er AaB sikkert videre til DBU Pokalens kvartfinale.