LIGE NU:

Mandlig sygeplejerske får 10 måneders fængsel for overgreb under karneval

Oralsex på en beruset patient og besiddelse af nøgenbilleder af mænd i omklædningsrum har tirsdag resulteret i en fængselsdom på 10 måneder til en 46-årig sygeplejerske.

En 46-årig mandlig sygeplejerske på Aalborg Universitetshospital har tirsdag fået 10 måneders fængsel for at have udøvet oralsex på en patient i akutmodtagelsen under Aalborg Karneval i år. Samtidig har manden mistet retten til at være sygeplejerske i fem år.

Det oplyser anklager for Nordjyllands Politi, Peter Rask i et tweet:

Overgrebet skete, mens den dengang 23-årige mandlige patient var indlagt på akutmodtagelsen og var i hjælpeløs tilstand på grund af kraftig beruselse og påvirkning af narkotika. Derfor kunne han efter eget udsagn ikke modsætte sig, da den 46-årige sygeplejerske udøvede oralsex på ham.

 - Den tiltalte nægtede sig skyldig i at have udøvet oralsex og dermed begået voldtægt på den 23-årige. Han forklarede i stedet, at han havde rørt ved den forurettedes penis, fordi den var blevet erigeret, så han havde stoppet den tilbage i hans bukser, siger Peter Rask efter domsafsigelsen.

Dén forklaring troede retten i Aalborg imidlertid ikke på, og derfor endte det med en dom på 10 måneders fængsel for overgrebet. Samtidig mistede sygeplejersken retten til at arbejde som sygeplejerske i fem år.

- Han var også tiltalt efter en paragraf i autorisationsloven, fordi han i den her situation har tilsidesat sit embedsansvar og misbrugt sin stilling, siger Peter Rask.

Blufærdighedskrænkende billeder

Da Nordjyllands Politi i forbindelse med anholdelsen af den 46-årige sygeplejerske gennemgik hans telefon, fandt man fem billeder af mænd taget i forskellige omklædningsrum.

Det har kun været muligt for politiet at identificere to af de fem mænd på billederne.

- Men ingen af dem har vidst, at billederne blev taget, så de har ikke givet tilladelse til det. Derfor er sygeplejersken også dømt for blufærdighedskrænkelse, siger anklager Peter Rask.

Sygeplejersken erkendt i retten at have taget billederne med den begrundelse, at han godt kunne lide at se på på smukke mænd.

Den 46-årige tiltalte ankede sin dom på stedet.

En 46-årig mandlig sygeplejerske fra Aalborg Universitets-hospital er blevet idømt 10 måneders fængsel for at forulempe en mandlig patient seksuelt.
tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden