Seneste nyt:

Masser af ny asfalt til cyklisterne i Aalborg

Landets kommuner har på grund af coronakrisen fået lov til at bruge flere penge, og det kommer cyklisterne i Aalborg Kommune til gode.

Aalborg Kommune har et mål om at blive en af Danmarks bedste cykelkommuner, og nu får infrastrukturen for de tohjulede trafikanter et løft. 

Coronakrisen har fået regeringen til at give kommunerne lov til at bruge flere penge, end hvad anlægsloftet oprindeligt tillader, og i Aalborg betyder det mange kilometer ny asfalt til kommunens cyklister.

- Når asfaltmaskinerne rykker ud denne sommer, bliver det også til glæde for de bløde trafikanter - særligt cyklisterne. Fremrykningen af anlægsprojekterne blev grebet hurtigt af planlæggerne i Trafik & Veje, som er kommet med nogle kreative og nyttige projekter. Hjulpet godt på vej af politisk opmærksomhed, og et udvalg som har været inde over de fleste striber, kan vi se frem til en endnu bedre og mere sikker cykelkommune, fortæller rådmand i By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen (Socialdemokratiet), i en pressemeddelelse.

Anlægsprojekter for cyklister i 2020:​​​​​

Der er allerede lagt ny asfalt på cykelstierne langs Vesterbrogade og Thistedvej i Nørresundby, på Guldborgstien i Hasseris og langs Sulsted Landevej. I sommer vil det samme ske på stierne langs Hobrovej syd for Svenstrup og Aalborgvej ved Nibe. Flere steder i Aalborg Kommune vil eksisterende veje også få forbedringer som for eksempel cykelbaner og blå cykelfelter i kryds.