Genrefoto. Foto: Emil Hougaard, Scanpix

Masser af ny asfalt til cyklisterne i Aalborg

Landets kommuner har på grund af coronakrisen fået lov til at bruge flere penge, og det kommer cyklisterne i Aalborg Kommune til gode.

Aalborg Kommune har et mål om at blive en af Danmarks bedste cykelkommuner, og nu får infrastrukturen for de tohjulede trafikanter et løft. 

Coronakrisen har fået regeringen til at give kommunerne lov til at bruge flere penge, end hvad anlægsloftet oprindeligt tillader, og i Aalborg betyder det mange kilometer ny asfalt til kommunens cyklister.

Læs også 499 millioner kroner: Aalborg får rekordlån fra staten

- Når asfaltmaskinerne rykker ud denne sommer, bliver det også til glæde for de bløde trafikanter - særligt cyklisterne. Fremrykningen af anlægsprojekterne blev grebet hurtigt af planlæggerne i Trafik & Veje, som er kommet med nogle kreative og nyttige projekter. Hjulpet godt på vej af politisk opmærksomhed, og et udvalg som har været inde over de fleste striber, kan vi se frem til en endnu bedre og mere sikker cykelkommune, fortæller rådmand i By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen (Socialdemokratiet), i en pressemeddelelse.

Anlægsprojekter for cyklister i 2020:​​​​​

· Nøvlingvej: Vi arbejder på højtryk for at anlægge en cykelsti langs Nøvlingvej mellem Gistrup og Nøvling.
 

· Nørholmsvej: Vi udvider vejen ved rørunderføringer og broen over Hasseris Å, så der bliver plads til en cykelsti i fremtiden. Der anlægges ikke cykelsti i 2020, men den projekteres i år.
 

· Havnegade i Nørresundby: Her etablerer vi en bedre og mere sikker krydsning til og fra Syrestien.
 

· Toppentuestien: Her omlægger vi Toppentuestien og får en mere sikker krydsning med Sigrid Undsets Vej ved UCN.
 

· Strandvejen-Peder Skrams Gade: Ryesgade til Jernbanebroen/Lindholmsti: Her omlægger vi fortovet til en delt sti, så fodgængere færdes på den ene del og cyklisterne på den anden. Dog bliver det en fællessti under jernbanebroen, lige som vi i nordsiden forbedrer forbindelsen til Kulturbroen med en cykelbane.
 

· Annebergvej: Her afstriber vi nye cykelbaner i begge retninger, og opretholder parkering langs sydsiden. I nordsiden vil parkering ikke blive mulig, da vejen ellers ville blive for smal.
 

· Skydebanevej fra den nuværende cykelsti ved Egholm Færgevej til Annebergvej: Her afstriber vi nye cykelbaner i begge retninger. Det er nødvendigt at fjerne venstresvingsbanerne ved campingpladsen og lystbådehavnen.
 

· Lindholmsvej mellem Fuglsangsvej og Hvorupvej: Her afstriber vi nye cykelbaner i begge sider. Syd for Tjørnevænget bliver det muligt at parkere på vejen, mens der vil blive parkeringsforbud på resten af strækningen.

Begrebsafklaring
 

En cykelbane er som udgangspunkt en asfaltstribe på 1,5m bredde, der adskilles fra kørebanen med en fuldt optrukket hvid stribe. Den markeres med cykelsymbol.

 

En fællessti er en sti, hvor fodgængere og cyklister deles om pladsen.
 

En delt sti er et areal, der er opdelt i en fodgængerdel og en cyklistdel - typisk med en hvid stribe.

 

Kilde: Aalborg Kommune

Der er allerede lagt ny asfalt på cykelstierne langs Vesterbrogade og Thistedvej i Nørresundby, på Guldborgstien i Hasseris og langs Sulsted Landevej. I sommer vil det samme ske på stierne langs Hobrovej syd for Svenstrup og Aalborgvej ved Nibe. Flere steder i Aalborg Kommune vil eksisterende veje også få forbedringer som for eksempel cykelbaner og blå cykelfelter i kryds.

Læs også Sommervejret vender tilbage - med varmebølge sidst på ugen