Foto: Gabriel Bouys, Scanpix

Medie: Kinesisk klub vil give 45 millioner for AaB's nye guldfugl

AaB bekræfter i en fondsbørsmeddelelse at klubben har indledt forhandlinger om et salg af Christian Bassogog.

Mandag aften var Christian Bassogog igen tilbage i Aalborg efter triumfen i Libyen hvor han sammen med resten af det camerounske landshold havde vundet Africa Cup of Nations og personligt blev valgt som turneringens bedste spiller.

Men han kan meget vel snart være på farten igen. I en fondsbørsmeddelelse skriver AaB onsdag eftermiddag at man er i forhandliger med en udenlandsk klub om et salg af Christian Bassogog. Ifølge fodboldmediet bold.dk er det en kinesisk klub, der står klar med 45 millioner kroner, hvis den lynhurtige og kreative spiller skifter den AaB-trøjen ud.

Læs også AaB's guldfugl tilbage i Aalborg: Blev modtaget med flag og ekstra jakke

I Rusland og Kina er transfervinduet stadig åbent, og bold.dk skriver da også, at flere russiske klubber var vist interesse for den pludseligt brandvarme AaB'er. Disse henvendelser er dog blevet fejet af banen.

Det samme er ikke tilfældet hvad angår interessen fra Kina. Den unavngivne klub vil ifølge de kilder bold.dk har talt med, give op mod 45 millioner kroner for Bassogog, og det skulle eftersigende modsvare den forventning man har til den unge camerounske spillers pris i AaB.

AaB's sportsdirektør Allan Gaarde siger til TV2 Nord, at han ikke kan kommentere rygter og han vil dermed hverken be- eller afkræfte historien fra bold.dk og henviser derfra til fondsbørsmeddelelsen.

Læs også AaB-direktør: Selvfølgelig bliver Bassogog eftertragtet

Christian Bassogog vil, hvis han bliver solgt til de rygtede 45 millioner kroner, blive AaB's største spillersalg nogensinde.

I 1998 solgte klubben deres hidtil dyreste spiller. Det var Jesper Grønkjær der røg til Ajax Amsterdam for 34 millioner kroner. Omregnet til 2016-kroner svarer den pris til godt 47 millioner kroner. 

Læs også Bassogog er ”Break out star”