Seneste nyt:

Mie Ø. Nielsen om stop: - Det er selvfølgelig en emotionel rutsjebane

Mie Ø. Nielsen er sikker på, at det er den rigtige beslutning at indstille karrieren, selvom beslutningen har været svær.

Allerede som 14-årig vandt nordjyske Mie Ø. Nielsen sit første danske mesterskab i svømning. Siden er det blevet til VM- og EM-guldmedaljer samt en OL-bronzemedalje i Rio de Janeiro i 2016. Men nu siger den 24-årige svømmer altså farvel til de mange ugelige timer i bassinet.

quote Lige nu har jeg det rigtig fint med beslutningen, men beslutningen har selvfølgelig været temmelig langtrukken. Mit humør kan selvfølgelig nå at ændre sig, det er lidt en emotionel rutsjebane, men jeg er sikker på, at det er den rigtige beslutning.

Mie Ø. Nielsen.

- Lige nu har jeg det rigtig fint med beslutningen, men beslutningen har selvfølgelig været temmelig langtrukken. Mit humør kan selvfølgelig nå at ændre sig, det er lidt en emotionel rutsjebane, men jeg er sikker på, at det er den rigtige beslutning, fortæller Mie Ø. Nielsen til TV2 Nord.

 
 
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Beslutningen om at stoppe har været undervejs i et par uger. Til daglig læser Mie Ø. Nielsen på Aalborg Universitet, og nu bliver der altså mere tid til at hellige sig studiet.

- Jeg tror aldrig, at jeg kommer til at give helt slip, men det her er selvfølgelig et farvel til internationalt topniveau. Nu bliver det i stedet bare, at jeg tager ned og svømmer, hvis jeg har lyst, siger Mie Ø. Nielsen.

Skulder der driller

Efter planen skulle Mie Ø. Nielsen have konkurreret ved OL i Tokyo denne sommer. Planen var, at hun herefter ville tage en pause fra svømningen for at give sin skulder en pause og samtidig mærke efter, om hun skulle fortsætte med svømningen. De Olympiske Lege er dog som meget andet udskudt på grund af coronavirus, og selvom Mie Ø. Nielsen i første omgang satsede på, at legene i Tokyo i 2021 skulle blive hendes tredje deltagelse ved et OL, er hun alligevel kommet frem til beslutningen om at stoppe. 

- Det har været underligt at skulle tage beslutningen under corona-tiden, men fremtiden i forhold til stævner er usikker, og der er også usikkerhed i forhold til, om min skulder ville kunne blive fuldstændig klar til OL 2021, så på den måde har beslutningen selvfølgelig været lettere, forklarer Mie Ø. Nielsen.

VIDEO: Hør Mie Ø. Nielsens reaktion fra marts 2020, hvor det blev offentliggjort, at OL i Tokyo udskydes til 2021.

I Aalborg Svømmeklub håber de ikke, at de har set det sidste til Mie Ø. Nielsen.

- Det er klart, at svømning har været en kæmpe del af Mies liv, og vi ser meget gerne at hun fortsætter hos os på den ene eller anden måde. Mie har nogle exceptionelle kompetencer, og vi kan i hvert fald sagtens finde plads til hende, siger formand i Aalborg Svømmeklub, John Larsen til TV2 Nord.

Den idé falder bestemt også i god jord, hos den nu tidligere elitesvømmer.

- Hvis klubben kan bruge mig, så er jeg klar, siger Mie Ø. Nielsen. 

Fordele og ulemper

Særligt en ting fra svømmeverdenen kommer Mie Ø. Nielsen ikke til at savne lige foreløbig.

- Jeg skal ikke tidligt op at træne længere, fortæller hun grinende.

Men samtidig er det også farvel til et fællesskab samt dertilhørende oplevelser, som har fyldt meget i hendes karriere.

- Jeg kommer til at savne mine holdkammerater og også det at rejse en masse med landsholdet, men så må jeg jo bare rejse alligevel, siger Mie Ø. Nielsen. 

Video fra sommeren 2016, hvor Mie Ø. Nielsen fik sin studenterhue.