Foto: Bjarke Ingels Group

Milliardprojekt vækker forargelse: - Det passer ikke ind på havnefronten

Enhedslistens Per Clausen ser ingen grund til at lade BIG opføre en 107 meter høj bygning på havnefronten i Aalborg.

Mens planerne om en 107 meter høj bygning med bilmuseum, parkeringshus og beboelse på havnefronten i Aalborg dagen igennem har vakt begejstring hos både aalborgensere, borgmester og rådmand, er der i hvert fald én lokalpolitiker i Aalborg Kommune, der sagtens kan holde armene nede langs siderne.

Per Clausen, byrådsmedlem for Enhedslisten, har svært ved at se, hvordan så højt et tårn skal gøre Aalborg mere indbydende.

- Det tårn vil se så besynderligt ud. Først vil man bygge et parkeringshus i syv etager, og så vil man bygge 21 etager med beboelse venpå igen. Jeg har meget svært at forestille mig, at nogen vil sige, at det kan være pænt og indbydende og skabe liv, og jeg forstår ikke, at borgmesteren og rådmand synes, det er en god idé, siger Per Clausen til TV2 Nord.

- Jeg har ikke noget bud på, hvad der kan være på det område. Det kan vi ikke vide endnu. Men jeg synes, man skal overveje, om man virkelig skal bygge så tæt, som man nu er begyndt på. Nej, jeg synes, det er en usædvanligt dårlig idé, uanset hvilken berømt arkitekt, man har fået med, siger Per Clausen med henvisning til, at det er verdensberømte Bjarke Ingels Group, der står bag tegningerne.

Per Clausen understreger, at han ikke har nogen problemer med idéen om et bilmekka. Men endnu et parkeringshus ser han ingen grund til at opføre, og slet ikke i syv etager over jorden. 

Læs også Ikonisk milliardprojekt er på vej på Aalborg Havnefront

- Der er parkeringspladser nok i og omkring midtbyen. Skulle man endelig tilføje flere, burde man grave dem ned. VI har masser af udvikling i gang i Aalborg allerede. Der bygges på livet løs alle mulige steder, så vi er ikke i en situation, hvor vi skal sige ja til enhver mand, der kommer med en pose penge og et stort projekt. Vi har råd til at vælge, hvad vi vil have og ikke vil have, siger Per Clausen og tilføjer:

- Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for, at det ikke bliver til noget.

Projektet er på nuværende tidspunkt præsenteret for borgmesteren, rådmanden og stadsarkitekten. Næste skridt er, at byggeriet skal behandles i By- og Landskabsforvaltningen, hvorefter der skal vedtages en lokalplan.