Millionbeløb skal sikre god behandling af demensramte

Aalborg Kommune får 5,3 millioner kroner til at uddanne deres sundhedspersonale i bedre behandling af demensramte.

Sygeplejesker, sosu'er, teraupeter, pædagoger og demenskonsulenter i Aalborg Kommune skal efteruddannes i praksisnær viden om demens. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby og ældreminister Thyra Frank har kastet 5,3 millioner kroner efter initiativet, der skal sikre bedre behandling og hjælp til mennesker med demens.

- Det her er et af de vigtigste initiativer i Den nationale demenshandlingsplan, som skal gøre Danmark mere demensvenligt. Vi ved meget mere om demenssygdommen nu, end vi gjorde for få år siden, og den viden skal frontpersonalet have og kunne bruge, når de møder mennesker med demens og deres pårørerende, siger Ellen Trane Nørby. 

- Vi ved, at det har en kolossal positiv betydning for de ramte familier, når de bliver mødt af engagerede og kompetente fagfolk, fortsætter hun. 

I alt 300 medarbejdere i Aalborg skal undervises i demens. Pengene til efteruddannelsen kommer fra en national pulje; Den nationale demenshandlings, der skal gøre Danmark bedre til at behandle mennesker med demens. 

- Når jeg er rundt i landet, slår det mig igen og igen, hvor meget man kan gøre for demensramte og deres pårørende, når man samarbejder og bruger den tilgængelige viden. Det er glædeligt, men overrasker mig slet ikke, at der er stor søgning til den her pulje, siger ældreminister Thyra Frank.

Cirka 35.000 danskere over 65 år har en demensdiagnose, men det samlede antal mennesker i Danmark, der lever med demens, anslås til at være over dobbelt så højt. 


Seneste nyt

fra Nordjylland