LIGE NU:

Milliontab til 3F og Aalborg Havn efter IF Groups konkurs

Flagene og maskinerne er væk fra IF Groups store oplagsplads på Aalborgs Østhavn - og det er alle pengene sandsynligvis også

Da IF gik konkurs for godt et halvt år siden, var de netop dømt til at efterbetale mere end to millioner kroner til 17 ansatte, der havde fået for lidt i løn. Nu forsøger 3F at finde pengene et andet sted.

- Jamen den regning ryger jo over til Lønmodtagernes Garantifond, det vil sige at samfundet kommer til at betale, og det har jeg det som borger rigtigt skidt med, siger Næstformand i 3F Aalborg, Lars Gaardbo.

Foreløbigt ser Aalborg Havn ud til at blive den største taber i sagen. Som ejer af den grund, hvor IF drev sin virksomhed, har de nu arvet affaldsbunkerne. Da IF Group gik konkurs anslog havnen, at det ville koste 32 millioner at fjerne de kæmpe affaldsdynger. Nu har det kommunale aktieselskab i stedet afskrevet 8 millioner kroner til problemet.

Aalborg Havns formand, borgmester Thomas Kastrup Larsen (Soc.dem.) siger:

- Vi er i gang med at finde nogle andre, der kan drive pladsen og dermed også være med til at få afviklet det affald, der ligger derude. Det er sådan, at med den miljøgodkendelse og den plads, har det faktisk en rigtig stor værdi.

Advokat Gert Nissen, der er kurator, siger til TV2 Nord, at boet efter IF Group forventes opgjort om et par måneder. Hvis der er tegn på, at firmaet bevidst har været drevet på kant med loven, risikerer ejerne dels en politisag og en såkaldt konkurskarantæne, hvor de kan miste retten til at drive en ny virksomhed som IF Group.

Uanset udfaldet vil Aalborg Kommune stramme grebet:

- Det ligner ganske rigtigt, at de har samlet en masse ting, som de har fået penge for at tage imod, og så har trukket byttet ud. Jeg kan ikke udelukke, at der i sidste ende som følge af miljøbeskyttelsesloven kan ende en regning hos skatteyderne, og det, synes jeg, er rigtig træls, siger Energi- og Miljørådmand Lasse Puerto Navarro Olsen (Enhedslisten).

IF Groups stifter, Ivan Faldt, har ikke reageret på TV2 Nords henvendelse i sagen

Nordjyske skriver lørdag, at Nordjyllands Politi har valgt at stoppe efterforskningen af IF. 

- Politiet mener groft udtrykt ikke, at det er umagen værd at bruge flere ressourcer på efterforskningen, når det anmeldte selskab - IF - nu er gået konkurs og ikke vil kunne betale eventuelle bøde, siger miljøchef ved Aalborg Kommune, Michael Damm til Nordjyske.

3F og Aalborg Havn dstår til at miste millioner af kroner på If Groups konkurs.