LIGE NU:

Minister i børnehave: - Jeg er jo selv mor

I kølvandet på TV 2-dokumentaren "Eksperimentet med vores børn" besøgte den nordjyske uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i dag en børnehave i Nørresundby.

Uddannelses- og forskningsministeren skulle følge arbejdsdagen for en pædagog-studerende, og det kom blandt andet til at handle om der er pædagoger nok, og om uddannelsen er god nok, hvis børnene skal have mere kontakt med de voksne.

Den 24-årige Katrine Juel Dyhrberg, der er færdig som pædagog til sommer, viste sit praktiksted, Børnehaven Østergade, frem for uddannelses- og forskningsministeren.

- Det er en god børnehave at være i, hvor jeg kan have meget kvalitetstid med børnene. Men nogle dage løber jeg stærkt, og så er det kun i små glimt, at jeg har tid at fordybe mig i hvert enkelt barn, siger Katrine Juel Dyhrberg.

Ministeren var på besøg i børnehaven efter TV 2 forleden sendte dokumentaren "Eksperimentet med vores børn", der blandt andet viser hvor meget voksenkontakt pigen Merle har i sin børnehave i Aars i løbet af en dag. Hun havde 17 minutter med voksenkontakt.

 

- Jeg er jo selv mor til en størrelse på Merles alder, og det er da ikke rart at se. Hverken som forælder eller politiker, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

I den økonomiaftale som Regeringen har lavet med kommunerne for en måneds tid siden, er der ingen konkrete tiltag om minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Men Regeringen lover at det nok skal ske. Senest i 2025.

- Før at det kan mærkes i den enkelte daginstitution, vil der gå noget tid, indrømmer Ane Halsboe-Jørgensen.

Katrine Juel Dyhrberg har stor tiltro, at der fremover bliver flere pædagoger, og dermed mere tid til kontakt med børnene.

- Jeg tror, at den her regering vil os det bedste, siger hun.

På torsdag sender TV2 anden del af dokumentaren "Eksperimentet med vores børn".