Seneste nyt:

Minister vil have tjekket asbestsvar endnu en gang

Ifølge Vejdirektoratet er der ikke registreret asbestforekomster ved Limfjorden, hvor en Egholm-motorvej vil blive anlagt. Det forstår det nordjyske folketingsmedlem Susanne Zimmer ikke - for der stikker asbeststykker op i dag, sagde hun torsdag i et samråd på Christiansborg.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) fastholdt torsdag i et samråd i Folketingets transportudvalg, at der ifølge Vejdirektoratet ikke er registreret eller kendskab til forekomster af asbestholdige materialer på de strækninger, hvor en ny Egholm-motorvej i givet fald vil gå.

Svaret undrede det nordjyske folketingsmedlem, Susanne Zimmer fra Frie Grønne, der havde krævet samrådet indkaldt.

For både på Egholm og nord og syd for Limfjorden kan man, sagde hun, allerede i dag "se asbeststykker stikke op".

Benny Engelbrecht vil nu bede Vejdirektoratet bekræfte direktoratets tidligere svar. Såfremt direktoratet fastholder sin hidtidige opfattelse, udtrykte ministeren håb om, at alle vil anerkende dette.

- Vi kan ikke leve med, at man opfinder sin egen virkelighed, lød det fra ministeren.

- Enhver har, føjede han til, lov til at være modstander af en ny forbindelse over Egholm. Men jeg har svært ved at forstå, at man bruger dette her som et argument imod projektet. Vi ved, at der ved vejprojekter altid dukker uventede ting frem under anlægsarbejdet - arkæologiske fund, oliedepoter eller eventuelt asbestholdige materialer. Det er der faste procedurer for, hvordan man håndterer, og der er i anlægsbevillingen afsat en reserve til netop den slags.

Benny Engelbrecht slog samtidig fast, at hvis der under anlægsarbejdet med en eventuel kommende ny Limfjordsforbindelse viser sig at være asbestforekomster i området, "vil det blive håndteret helt efter gældende regler".

Susanne Zimmer kritiserede, at transportministeren afviste at undersøge området for asbestforekomster, før der træffes en beslutning om projektets skæbne. En række partier på Christiansborg forhandler i øjeblikket om regeringens udspil til ny transportaftale - et udspil, hvori en Egholm-forbindelse indgår. Susanne Zimmer fandt, at det udgør et demokratisk problem, at en politisk aftale kan være på plads, uden at området er undersøgt for asbestforekomster - og inden de over 7000 indkomne høringssvar er blevet behandlet og kommenteret af Vejdirektoratet.

På samrådet henviste flere politikere til notater fra tænketanken Geohav om sagen. Kristian Pihl Lorentzen (V) bad Benny Engelbrecht forklare, om han ligesom tænketanken "mistænker Aalborg Kommune for at nedtone omfanget af asbestforureningen på stedet, eventuelt i ledtog med Vejdirektoratet".

Dette afviste Benny Engelbrecht totalt:

- Jeg har ingen grund til at tro, at Aalborg Kommune har manipuleret med eller skjult informationer, sagde ministeren.


tv2

Danske landmænd høster historisk dyr hvede: - De skal saftsuseme sørge for at gemme pengene

Bygning

Nu afleveres 1500 underskrifter mod salg af turistkontor: - Jeg kan næsten ikke finde ord for det

080822 Færgemann vægmaleri

gallery Færgemann-maleri dukkede op under renovering

brian olsen afslag seniorpension

play Brian tog smertestillende medicin for at arbejde: Nu har han for få sygedage til seniorpension

tv2

Danske landmænd høster historisk dyr hvede: - De skal saftsuseme sørge for at gemme pengene

Bygning

Nu afleveres 1500 underskrifter mod salg af turistkontor: - Jeg kan næsten ikke finde ord for det

080822 Færgemann vægmaleri

gallery Færgemann-maleri dukkede op under renovering

Til forsiden

Til forsiden