Foto: TV2/Nord

Morten Marinus genvalgt som folketingskandidat

Morten Marinus fik genvalg og bliver flankeret af to friske folketingskandidater. De blev valgt på DF's opstillingsmøde onsdag aften.

Dansk Folkeparti i Aalborg holdt onsdag aften opstillingsmøde, hvor man både fandt frem til partiets kandidater til dette års kommende kommunalvalg og de tre folketingskandidater, der kan stille op i Aalborg.

Og mens der var gengangere på begge lister, var der endnu flere nye ansigter og overraskelser.

Morten Marinus, der har siddet i Folketinget siden 2011 og som er viceborgmester i Jammerbugt Kommune, blev genvalgt som folketingskandidat i Aalborg Øst-kredsen. Derudover blev Kim Kristoffersen, der har vesthimmerlandsk ophav valgt til Aalborg Vest-kredsen mens Jens Vornøe blev partiets kandidat i Aalborg Nord-kredsen.

I alle tre kredse stillede Laila Sortland, der var partiets kandidat i Aalborg Vest-kredsen ved folketingsvalget i 2015, op til valg, men hun tabte altså i tre omgange og blev ikke valgt.

Blandt de siddende 179 folketingsmedlemmer har Dansk Folkeparti fire nordjyske mandater, men det er kun Morten Marinus, der er valgt i Aalborg.

Partiet fik onsdag også valgt seks kandidater til kommunalvalget, der finder sted til november. Her blev nuværende byrådsmedlem Kristoffer Hjort Storm, der i november 2015 afløste Tommy Eggers på pladsen, valgt som partiets spidskandidat. Da det stod klart, meddelte DF's andet byrådsmedlem i Aalborg, Kirsten Algren, at hun ikke ønskede genvalg og de øvrige pladser blev derfor udfyldt af unge, ret ukendte navne.

Som nummer to på listen blev Frederik Andreas Hentze valgt mens Ole Risager, Cindy Petersen, Lykke Andersen, Jess Kristensen og Pia Bischoff fik valg til de øvrige pladser.

Cindy Petersen er samtidig nyvalgt lokalformand i slutningen af 2016, og stillede, trods partiets princip om at man ikke både kan sidde i partiets lokalbestyrelse og være kandidat, op til valg - og blev valgt.

- Det kostede mig så lidt i forhold til min placering på listen, fortæller Cindy Petersen, der selv kalder det "ilde set" at hun valgte at gå imod partiprincippet og holde fast i sin post som formand. Hun var ellers blevet anbefalet som nummer to på partiets liste, men bliver altså nummer fire.

- Jeg kan bare ikke se nogen oplagt afløser til posten, så jeg valgte at blive, fortæller lokalformanden, der i øvrigt er godt tilfreds med både de folketingskandidater og byrådskandidater, der blev valgt.

- Vi har forskellig alder og forskellige baggrunde. Jeg synes, det er et godt mix.