LIGE NU:

Morten Ryom efter Mette Frederiksen-hjemkomst: Det er da pissetræls

Skuffelsen er til at tage og føle på for Morten Ryom, efter hans valgkreds at droppe ham og takke ja til Mette Frederiksen. Han leder nu en ny valgkreds.

Mandag i sidste uge står skarpt i Morten Ryoms hukommelse. Det var nemlig dagen, hvor han kunne parkere sine Folketingsdrømme på ubestemt tid og i stedet se den socialdemokratiske partiformand Mette Frederiksen tage hans plads som spidskandidat i Aalborg Øst-kredsen. 

- Det var en pisseærgerlig besked at få og ikke en besked, jeg var stor fan af. Det var jo min kreds, og vi har lagt mange timer i det politiske arbejde. Så ja, det var pissetræls, siger Morten Ryom, der nu står uden kreds og efter al sandsynlighed må se sin chance for at stille op til Folketinget forsvinde efter Mette Frederiksens hjemkomst til Nordjylland. 

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg og mange andre nordjyder har det svært med hende og partiets seneste udmeldinger. Men der er heldigvis mere jeg er enig med Mette i end uenig, og når min kreds siger ja til hende, ja - så må jeg jo vige pladsen, lyder det skuffet fra Morten Ryom. 

Selvom han er skuffet over sin egen situation, formår han alligevel at finde noget positivt i, at Mette Frederiksen fremover kommer til at repræsentere Nordjylland. 

- Det er jo længe siden, at vi har haft et socialdemokratisk nordjysk folketingsmedlem, der har siddet med helt inde i ministermaskinen. Det gør hun, og jeg håber, at hun dermed kan få sat flere nordjyske punkter på den nationale dagsorden, lyder det fra Morten Ryom. 

Han er nu på jagt efter en ny kreds, der vil opstille ham. 

- Chancerne for at finde en kreds til det kommende valg er små, så den mulighed er nok væk. Det ser ud til, at jeg må vente til næste gang. Men er der en kreds, der mangler en kandidat, så skal de da bare ringe, lyder det fra jord- og betonarbejderlærlingen, der har været opstillet som folketingskandidat for Aalborg Øst-kredsen siden 2014.