Motorsport: 16-årig nordjyde vinder podieplacering

00:08

Valdemar Eriksen kørte sig i weekenden ind på en tredje plads til Formel 3.

Motoren gik op i røg, men med en ny motor fik Valdemar Eriksen kørt sig ind på en tredje plads.

Valdemar Eriksen fra Nibe vandt lørdag sin første podieplacering i et internationalt Formel 3 løb. Det skete i Dubai, hvor MRF Challange blev afviklet. Det skriver Valdemar Eriksen Racing i en pressemeddelelse. 

Den 16-årige Valdemar Eriksen ser man ellers sædvanligvis i Fomel 4, og det er da også som en opvarmning til næste års sæson i Fomel 4, at han lige nu er i Dubai. Han måtte abryde den seneste sæson i det franske Formel 4 FFSA Academy-serie, da han brækkede sin hånd.  

Nordjyden havde dog lidt opstartsproblemer i starten af weekenden. Han manglede motorkraft, og det endte med at motoren bogstavligt gik op i røg i løb nummer to. Det sendte mekanikerne på overarbejde, og både motor og gearkasse blev således skiftet i Valdemar Eriksens bil. Efter skiftet drønede den 16-årige nordjyde ned af langsiderne med en fart på over 250 kilometer i timen - og det hjalp ham til at køre sig ind på en tredje plads i løb nummer fire. 

- Det var en stor forløsning, og jeg er superglad for min første podieplacering. Det havde været sådan en frustrerende start på hele løbsweekenden trods de fantastiske rammer her i Dubai. For jeg følte egentlig, at jeg kørte godt, men kunne bare motorkraftmæssigt ikke følge med de andre, når speederen skulle trykkes i bund. Det hele blev heldigvis så meget lettere, efter jeg fik en ny motor i, fortæller Valdemar Eriksen. 

Valdemar deltog, som den yngste kører nogensinde på dispensation i MRF Challenge, allerede i 2018.

Forsiden lige nu