Foto: TV2 Nord / Arkiv

Ni-årig dreng kastede med stor sten fra gangbro i Aalborg

En bare ni-årig dreng er overdraget til de sociale myndigheder, efter han kastede en stor sten direkte ned på forruden af en lastbil, hvor chaufføren var tæt på at blive ramt.

Nordjyllands Politi ser med stor alvor på det, der formentlig er tænkt som bare drengestreger, men som kunne have fået fatale følger for den chauffør, der kørte lastbilen. Den store sten ramte nemlig ruden lige der, hvor chaufføren sad bag rattet.

- Ruden fik et ordentlig stenslag, oplyser vagtchef hos Nordjyllands Politi, Per Jørgensen.

Det var en blot ni-årig dreng, der fra gangbroen ved Byplanvejens Skole tirsdag kastede en stor sten ned på Byplanvejen. Drengen er fra lokalområdet.

Det var chaufføren selv, der nåede at se, en dreng løbe på gangbroen og væk derfra - og chaufføren fik hurtigt kontakt til politiet.

Det lykkedes Nordjyllands Politi at finde frem til drengen kort derefter.

Vagtchefen oplyser, at der er tale om en overtrædelse af straffelovens paragraf 252, der handler om at bringe andres liv og førlighed i fare - og de sociale myndigheder er i kraft af drengens alder kontaktet.

- Jeg vil gerne sende en kraftig appel til alle forældre om at holde øje med deres børn og tjekke, hvad de går og laver, lyder det fra Per Jørgensen, vagtchef hos Nordjyllands Politi.

Chaufføren slap med forskrækkelsen.