03:39

Video: Pressefoto

Foto: Pressefoto

1 af 2

Nicolaj Holm er ny direktør for Aalborg Kongres og Kultur Center

Aalborg Kongres og Kultur Center har netop offentliggjort Nicolaj Holm som ny direktør efter, at Ernst Trillingsgaard går af.

Der er nye tider på vej for Aalborg Kongres og Kultur Center. Fra 1. maj hedder den nye direktør Nicolaj Holm. 

Han er nuværende administrerende direktør for MCVH Messecenter Vesthimmerland, hvor han har været siden juli 2013. Han skal med sine kun 35 år nu sørge for det nordjyske kulturliv i Aalborg.   

- At være med til at sikre Aalborg og Nordjylland en stærk plads inden for alle AKKC’s forretningsområder, var en stærk drivkraft for mig, da jeg søgte stillingen, og jeg er meget ydmyg overfor opgaven og den arv, der skal løftes efter Ernst Trillingsgaards mangeårige virke som en helt usædvanlig direktør, siger Nicolaj Holm i en pressemeddelelse. 

Blandt 60 ansøgere valgte bestyrelsen for Aalborg Kongres og Kultur Center den tidligere storkredsformand for Radikale Venstre i Nordjylland. 

- Det er med glæde, at et enigt ansættelsesudvalg har peget på og valgt Nicolaj Holm, som den helt rigtige direktør, der kan føre AKKC ind i fremtiden. Han har de rigtige kvalifikationer og har løbende gennem sin karriere dokumenteret, at han kan sikre drift og fortsat udvikling, siger formand for bestyrelsen Peter Rindebæk. 

Læs også Kongen af nordjysk showbizz stopper

Den nye direktør har, udover sit arbejde med MCVH Messecenter Vesthimmerland og i Radikale Venstre, også haft poster som chefredaktør, iværksætter og strategisk rådgiver. Men selvom Nicolaj Holm har en mangesidet profil, så er det store sko, der skal udfyldes. Efter 30 år på pinden er Ernst Trillingsgaard nemlig blevet en institution i dansk og nordjysk kulturliv.

"Trille" der har været direktør for Aalborg Kongres og Kultur Center siden 1985  er tryg ved valget af den nye direktør.

- Jeg er sikker på, at det er den rigtige mand, der er fundet blandt mange stærke ansøgere. Han har erfaringerne, visionerne og det udsyn, der er nødvendigt. Han vil komme til at bygge på AKKC’s stærke fundament og køre videre med de traditionelle værdier, vi har, men også komme med nye visioner og videreudvikle husets forskellige aktiviteter, siger Ernst Trillingsgaard i en pressemeddelelse. 

Ernst Trillingsgaard vil over en periode overlevere Aalborg Kongres og Kultur Center til den nye direktør, og derefter vil han fortsat være kunstnerisk konsulent ved Cirkusrevyen.

Læs også Venner om Trille: Han er enestående