LIGE NU:

Nøvling IF kåret til Årets Håndboldforening

Tirsdag aften blev håndboldklubben Nøvling IF kåret til Årets Håndboldforening af Dansk Håndbold Forbund. Fokus på trivsel, udvikling, læring og et godt foreningsmiljø er nogle af årsagerne til, at prisen endte på nordjyske hænder.

Bestyrelsen i håndboldklubben Nøvling IF blev sad tirsdag aften til bestyrelsesmøde, da de blev overrasket af Dansk Håndbold Forbund med nyheden om, at de var blevet kåret som Årets Håndboldforening 2020.

Prisen har til formål at hylde klubber og frivillige, der sikrer et godt foreningsmiljø og arbejder med medlemsvækst og kvalitet i træningen. Og det er altså her, Nøvling IF har gjort sig bemærket, ifølge Betina Lyng Bjerre, der er formand for Dansk Håndbold Forbunds bredde- og udviklingsudvalg.

- Nøvling IF har formået at skabe en klub, hvor der er plads til alle. Først og fremmest fordi de har skabt rammerne i form af en lang række tilbud, som rummer børn, unge og voksne på alle niveauer. Men de arbejder også aktivt med, at klubben skal være et rart sted at være - med stor opmærksomhed på trivsel, udvikling, læring og ansvar. Det har resulteret i et godt foreningsmiljø og en masse nye medlemmer, siger Betina Lyng Bjerre.

Glædelig overraskelse for Nøvling IF

For Elsebeth Ulnits, der er formand for Nøvling IF, var det en stor og glædelig overraskelse at modtage prisen som årets håndboldforening.

- Jeg havde faktisk tænkt over, hvem der mon havde vundet prisen, og pludselig kommer i her med blomster og det hele! Set fra mit perspektiv bliver vi anerkendt lidt i det hårde arbejde, vi lægger her, fordi vi godt kan lide det. Men det er også hårdt arbejde. Det er stort midt i en corona-tid, men jeg synes, det er stort i sig selv, siger Elsebeth Ulnits.

Det er 11. gang, prisen bliver uddelt. Udover æren og et diplom følger sammen med prisen et gavekort på 20.000 kroner til sportsudstyr.