Foto: Privatfoto

Nordjyde cykler tværs over USA: Helbredet skranter på halvvejen

Stig Nicolaysen kæmper for at holde sig inde i kampen til Race Across America.

57-årige Stig Nicolaysen er igang med sit livs udfordring. Han har kastet sig ud i cykelløbet RAAM - Race Across America - og kæmper med både kroppen, psyken og naturen for at gennemføre.

Mandag var Stig Nicolaysen, der har dedikeret sit løb til kampen mod kræft hos børn, knap halvvejs på den 4829 kilomter lange tur. Han cykler i øjeblikket i Kansas og mens vejret udgør en udfordring med høje temperaturer og endnu højere luftfugtighed, er det kroppen der i øjeblikket er Stigs største problem.

Problemer med skulderen gjorde mandag at Stig Nicolaysen havde svært ved at mærke sin venstre arm, og han havde derfor svært ved at tage sin drikkedunk op fra holderen på cyklen.

Det problem har teamet bag nu med blandt andet tape fået løst så nogenlunde, men i en opdatering på Facebook, som man kan læse i sin fulde længde herunder, har Stig stadig ikke så mange kræfter i sin venstre arm som i den højre.

Ydermere har Stig nu fået problemer med sin vandladning. De er afstedkommet af at sadlen i løbet af de cirka 20 timer, Stig Nicolaysen cykler om dagen, trykker så meget på urinrøret, at han får besvær med at lade vandet.

"Hans tilstand lyder alvorlig, men han formår at holde humøret højt, og tror stadig på lortet," skriver holdet som det sidste i opdateringen.