LIGE NU:

Nordjyder vælter ind til lyntest i Gigantium: Op til 2 timers ventetid først på natten

- Der blev bare ved med at strømme mennesker ind. Det er helt vildt. Vi testede lige knap 1500 i går. Det er rekord, lyder meldingen fra Falcks regionsdirektør i Nordjylland.

Det er blot fire dage siden, at Falck åbnede et testcenter i Gigantium i Aalborg, hvor nordjyderne har mulighed for at få en lyntest.

- Vi åbnede et døgnåbent center for at give folk muligheden for at blive testet, hvis der var enkelte, der skulle testes sidst på aftenen, tidligt om morgenen eller lignende. Men der har åbenbart været et større behov.

quote Der blev bare ved med at strømme mennesker ind. Det er helt vildt. Vi testede lige knap 1500 i går. Det er rekord.

Kjeld Brogaard, regionsdirektør, Falck, Nordjylland

Sådan lyder det fra Kjeld Brogaard, der er regionsdirektør hos Falck i Nordjylland. Han oplyser, at nordjyderne mandag aften og natten til tirsdag er strømmet ind i Gigantium for at blive testet - og at de her satte rekord i går.

- Vi var oppe på to timers ventetid i går fra klokken 16 til omkring klokken 01 om natten, siger Kjeld Brogaard og fortsætter:

- Der blev bare ved med at strømme mennesker ind. Det er helt vildt. Vi testede lige knap 1500 i går. Det er rekord, siger regionsdirektøren til TV2 Nord.

Hos Falcks testcentre kan borgerne få taget en lyntest, hvor de på 15 minutter får svar på, om de er smittet med coronavirus. Lyntesten på billedet her er negativ.
Hos Falcks testcentre kan borgerne få taget en lyntest, hvor de på 15 minutter får svar på, om de er smittet med coronavirus. Lyntesten på billedet her er negativ.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Forsøger at opruste bemandingen

Kjeld Brogaard oplyser, at 55 i går blev testet positiv for coronavirus, og at de nu forsøger at opruste bemandingen op til jul på grund af det stigende behov.

- Vi holder fortsat døgnåbent, og med det pres, vi så i aftes og i nat, vil vi forsøge at få ekstra bemanding på i aften, siger regionsdirektør hos Falck i Nordjylland, Kjeld Brogaard.

ÅBNINGSTIDER I TESTCENTRET HENOVER JUL OG NYTÅR