LIGE NU:

Nordjyllands Politi øger patruljering efter to knivstikkerier: Skal skabe mere tryghed

Søndag fandt hele to knivstikkerier sted i Aalborg og Nørresundby. Ved begge episoder er de tilskadekomne uden for livsfare.

Der var nok at se til for Nordjyllands Politi søndag, hvor to knivstikkerier fandt sted – et kl. 05.30 i Nørresundby og et omkring kl. 21 i Aalborg.

Det første skete efter et slagsmål med en gruppe personer på Engvej. Her fik to personer skader fra knivstik. Seks personer blev anholdt, og tre er mandag blevet varetægtsfængslet i tre uger.

Den anden episode skete ved Østre Havnepark i Aalborg, hvor en 22-årig mand, der i forvejen er kendt af politiet, blev stukket med en kniv af en eller flere ukendte gerningsmænd.  

Det har mandag fået Nordjyllands Politi til at øge tilstedeværelsen for at skabe tryghed for borgerne og beboerne i områderne for knivstikkene. Derfor vil der nu være flere synlige politipatruljer omkring Engvej i Nørresundby og ved Østre Havnepark i Aalborg.

Herudover skal den øgede tilstedeværelsen også være med til at forebygge yderligere episoder, lyder det fra Niels Kronborg, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi.

- Vi ved, at knivstikkeri helt naturligt og forståeligt kan skabe en følelse af utryghed i området hos de berørte borgere og beboere. Vi har i den forbindelse et samarbejde med blandt andet gadeplansmedarbejdere fra Aalborg Kommune, der også er klar på at gå i dialog, hvis nogle borgere i området føler sig utrygge. Så hvis man har brug for at tale med os, er man velkommen til at henvende sig til patruljerne, siger Niels Kronborg.

Herudover er borgere også velkommen til at ringe 114, hvis man vil tale med politiet. Både hvis man føler sig tryg eller har oplysninger om de to knivstikkerier.

Hør Niels Kronborg vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi fortælle om den øgede patruljering her.

De to knivstikkerier kan ikke kodes sammen.

Selvom de to episoder skete søndag, er det ikke Nordjyllands Politis opfattelse, at der er en sammenhæng mellem de to knivstikkerier.

- Vi ser det som to isolerede hændelser, og der er aktuelt sket anholdelser og fremstillinger i den første sag, og det er i øvrigt en sag, som vi betragter som et internt opgør foranlediget af nogle uoverensstemmelser, siger Niels Kronborg og fortsætter:

- Den anden sag kan vi, af hensynet til efterforskningen, ikke udtale os nærmere om, men der er intet, der på nuværende tidspunkt tyder på, at der er sammenhæng.

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden