Farveblind åbnede Bøgescenen.

Nordjysk bandværksted fik sin krone på Smukfest

Aalborgbandet Farveblinds succes er en blåstempling af Lydtaets arbejds med unge, nordjyske bands.

For halvandet års siden begyndte musikprojektet Lydtaet, der er et samarbejdsforum for Aalborg-bands, som alle drømmer om det helt store musikalske gennembrud. Da den elektroniske duo Farveblind under dette års Smukfest blev kåret som vinder af bandkonkurrencen Live Camp, var det Lydtaets hidtige krone på værket.

- Udover vi er sindssygt stolte af dem, så betyder det rigtig meget for vores promotionelle del, at vi får et større band. Det hjælper også os med at fremme den musikkultur, vi forsøger at hæve i Aalborg, hvor vi forsøger at tage de undergrundsbands, vi tror på og hæve dem op, og så er det sindsygt fedt at få noget anerkendelse, siger formand for Lydtaet Nikolaj Gøeg.
   
Otte forskellige bands er tilknyttet Lydtaet-samarbejdet, der udover kollegial sparring og musikalsk feedback også arrangerer koncertsessions, hvor bandsene får mulighed for at vise sig frem. Musikersamlingen bruger blandt andet Platform4 i Karolinelund i Aalborg.

- Vi kan tilbyde den hjælp, vi har i hinanden. Vi kan hjælpe hinanden med at producere, sangskrivning, og fra tid til anden holder vi showcases. Vi startede Lydtaet, fordi vi var en masse undergrundsbands, og vi kendte alle hinanden, men vi konkurrerede om de få spillejobs, der var for den størrelse bands. Nu kan vi løfte i samlet flok, vi kan lave flere bookinger, så vi måske spiller sammen tre bands et spillested, og vi kan forsøge at hjælpe hinanden mere på vej, siger formanden.   

Lydtaet var med under hele Farveblinds Smukfest-eventyr, og bandet er ikke i tvivl om, at samarbejdsprojektet skal tilskrives en stor del af æren for, at de onsdag fik den prestigefyldte opgave at åbne Bøgescenen.

- Lydtaet startede os. Det har været vores eksponeringskanal. I stedet for at konkurrere, så går vi sammen, siger Magnus Pilgaard Grønnebæk fra Farveblind.

Udover Farveblind har også Tunnelvision fra Lydtaet-projektet optrådt på dette års Smukfest.