Nordjysk gastronomi skal på landkortet

Søndag afholdte organisationen Nordjysk Mad en såkaldt cook-off madlavningskonkurrence for otte af Nordjyllands absolut bedste restauranter. Konkurrencen skal sætte fokus på nordjyske råvarer, også skal den være med til at få nordjysk gastronomi sat på kortet.

Der blev både hakket, pillet og skåret, da der søndag blev afholdt en såkaldt cook-off madkonkurrence på Food College i Aalborg.

- Der er da lidt pres på, når det nu er en konkurrence. Men jeg er jo vant til at skulle præsterer, siger Thomas Johansen, der er chefkok på Restaurant Prinses Juliana i Aalborg.

I alt var otte nordjyske restauranter med i konkurrencen om at være de bedste.

- Jeg har jo noget af et konkurrencegen. Så det er klart, at jeg vil gøre alt for at finde. Så har man også håneretten, siger Rasmus Ulmer Jørgen, der er kokkeelev på Prinses Juliana.

Hver restaurant skulle kreerer både forret og hovedret. Begge dele bestående af nøje udvalgte nordjyske råvarer. Og herefter skulle retterne bedømmes af tre professionelle dommere.

- Mine forventninger er at få super god mad. Også går jeg først og fremmest efter veltilberedte råvarer. Alt på tallerkenen skal simpelthen være tilberedt perfekt, siger David Johansen, der er dommer i konkurrencen.

Det er organisationen Nordjysk Mad, der afholder konkurrencen.

- Vi holder det her for at sætte fokus på de nordjyske råvarer, siger Sarah Kruse, der har arrangeret det hele.

- Nordjylland er overset rent gastronomisk. Der er ingen tvivl om, at der er rigtig mange gode spisesteder i Nordjylland. Det stjæler sådan noget som København nok fokus, siger David Johansen.

Konkurrencen sluttede omkring klokken 18. Restaurant Prinses Juliana fik en syvendeplads i konkurrencen. 

02:20

Nordjyske restauranter dystede søndag om at lave den bedste mad

Luk video