Nordjysk hotelkoncern sigter efter Michelinstjernerne

Hotel Scheelsminde er ikke som alle andre hoteller. De har valgt at sætte barren højt, og den nordjyske beskedenhed er med god grund skudt til hjørne. Derfor kommer de nu med en yderst ambitiøs femårsplan.

Årstidens nuancer, friskheden og de koncentrerede smage. Det er ifølge Hotel Scheelsminde tre ting, som gæsterne kan se frem til, hvis de besøger hotellets gourmetafsnit, der bærer navnet Restaurant Bühlmann.

For gastronomi er nemlig i højsædet på den aalborgensiske restaurant, ligesom det er på en af koncernens andre hoteller, Nørre Vosborg, der ligger vest for Holstebro.

quote Vi har simpelthen gjort det til et strategisk mål at opnå en Michelinstjerne begge steder inden for fem år

Anemette Bühlmann, direktør

I november vandt koncernen den Årets Bo / Spis-pris 2021, som uddeles af Den Danske Spiseguide. Nu har de sat sig en ny ambitiøs målsætning: Inden for fem år vil de have fingrene i en Michelinstjerne, og det skal et ungt par blandt andet være med til at realisere.

Fakta om Michelinguiden

Michelinguiden er en bog med anmeldelser og anbefalinger af især restauranter. Den blev første gang udgivet i Frankrig i år 1900 af den franske dækfabrikant André Michelin. Den blev uddelt gratis på autoværksteder og bilforhandlere for at hjælpe bilejerne med at finde benzintanke og værksteder samt i mindre grad overnatnings- og spisesteder.

Systemet med karakterer som stjerner blev indført i 1930'erne. I guiden vurderes maden på spisestederne med en karakter fra en til tre michelinstjerner.

Gourmet-kometer fra København

Nadia Bach og Christian Nurup er nemlig hentet ind som henholdsvis daglig hotelchef og køkkenchef. Begge kommer til fra tidligere nøgleposter på nogle af de mest kendte gourmetrestauranter i København

- Nadia og Christian sikrer topkvalitet og kontinuitet, og det er dejligt, at vi har kunnet tiltrække dem som vores nye værtspar, lyder det fra direktør Anemette Bühlmann.

Mens andre hoteller ifølge direktøren i højere grad satser på at have ala carte-restauranter, der har noget for enhver smag, så prøver Scheelsminde at give gæsterne en helt unik oplevelse.

- Vi er overbeviste om, at brandingværdien af gourmetrestauranterne på vores herregårdshoteller er med til at skabe opmærksomhed og tiltrække flere betalende gæster på alle vores hoteller, forklarer Anemette Bühlmann.

- Vi har simpelthen gjort det til et strategisk mål at opnå en Michelinstjerne begge steder (red. Scheelsminde og Nørre Vosborg) inden for fem år.


Målet er én stjerne

Drømmen ser langt fra ud til at være urealistisk. Restaurant Búhlmann er som den eneste og første restaurant i Nordjylland blevet bedømt med klassifikationen EEE i Den Danske Spiseguide for ”Europa Exclusive Elite”. 

Det betyder, at guiden vurderer niveauet sammenligneligt med trestjernet Michelin-niveau. I første omgang er det dog en enkelt officiel Michelinstjerne, der er gjort til målet på Scheelsmindes femårsplan.

Der er fokus på det personlige dansk-fransk-asiatiske køkken på Restaurant Bühlmann. Og kammuslinger kan blandt meget andet opleves.
Der er fokus på det personlige dansk-fransk-asiatiske køkken på Restaurant Bühlmann. Og kammuslinger kan blandt meget andet opleves.

I alt har Danmark 38 Michelinstjerner, der er fordelt på 27 restauranter. De to restauranter Geranium og Noma, der begge ligger i København, har tre stjerner. 

Ingen nordjyske spisesteder er tildelt en stjerne. Endnu.

Vil du have mere nordjysk madkultur og gastronomi, så giv vores miniserie 'Sommer på kroen' et kig her:


Seneste nyt

fra Nordjylland