LIGE NU:

Nordjysk ishockeyspiller blev overfaldet på åben gade: - Jeg slipper ikke levende herfra, tænkte jeg

Den nordjyske ishockeyspiller Marcus Pedersen blev i foråret udsat for et groft overfald. Nu forsøger han at kæmpe sig tilbage og få gang i ishockeykarrieren igen.

6. april blev en skæbnesvanger dag for 22-årige Marcus Pedersen. Den unge ishockeyspiller fra Aalborg Pirates blev udsat for et groft overfald og frygtede, at ikke bare ishockeykarrieren, men også livet kunne være forbi.

Det fortæller han i en længere artikel på Metal Ligaens hjemmeside.

Marcus Pedersen var på vej hjem til sin lejlighed efter at have besøgt holdkammeraterne Martin og Mikkel Højbjerg. Den 22-årige ishockeyspiller havde i længere tid noteret sig, at der havde været problemer med hashmisbrug og handel af stoffer i hans opgang. Da Marcus Pedersen kom hjem blev han råbt an af to eller tre personer.

- Det næste jeg mærkede var, at jeg lå nede på fortovet. Det haglede med slag og spark i hovedet og maven. Jeg slipper ikke levende herfra, tænkte jeg - og til sidst kunne jeg hverken se eller mærke noget overhovedet. Jeg gav op og tænkte "at det var nok det". Jeg har aldrig fået så mange tæsk før, og jeg var rigtig bange for at dø den aften, siger Marcus Pedersen til metalligaen.dk.

Havde opgivet ishockeyen

Før overfaldet havde Marcus Pedersen allerede problemer med helbredet. Han var i efteråret 2019 igennem en hofteoperation, og nåede kun at blive noteret for tre kampe i Metal Ligaen i 2019/20-sæsonen.

Inden sæsonen var Marcus Pedersen, som er søn af den tidligere Aalborg- og Frederikshavn-spiller Jesper Pedersen, skiftet fra barndomsklubben Frederikshavn White Hawks til Aalborg Pirates. Karrieren skulle kickstartes i Aalborg, men de vedvarende hofteproblemer fik i januar Marcus Pedersen til at træffe en stor beslutning i samråd med sin familie og Pirates' lægestab.

- Det var noget lort - rent ud sagt - og jeg græd virkelig den dag, jeg konstaterede, at jeg ikke kunne spille ishockey mere. Jeg følte, at min karriere ikke engang var begyndt. Jeg var kun 21 år, og ishockey var og er mit et og alt, siger han.

Har fået håbet tilbage

Efter overfaldet 6. april fik Marcus Pedersen slæbt sig op i sin lejlighed. Han ringede til sine nærmeste venner og familie og Aalborgs sportschef Ronny Larsen.

- Jeg havde bare lyst til at være alene. Der var ikke mere af mig tilbage, hvis man kan sige det sådan. Men ser jeg tilbage på den aften, var det måske et tegn, at jeg alligevel fik slæbt mig op i lejligheden. Det var den sidste chance, jeg fik grebet der, fortæller Marcus Pedersen.

Den unge ishockeyspiller tog fat i sin agent og bad ham om at finde en "mirakelmand", som kunne hjælpe ham med at kæmpe sig tilbage. Der blev fundet en behandler i Aalborg, som undersøgte Marcus Pedersen.

- Det viste sig, at hofteoperationen havde skubbet nogle sener i min lyske ud af deres rette baner. Dem fik han ligesom klikket på plads igen, forklarer Marcus Pedersen.

- Jeg kunne knapt tro på det og prøvede at lave nogle vanvittige øvelser, som jeg ikke havde kunnet gennemføre de sidste to år. Det fungerede og det fungerer stadig, og det ser ud til, at min krop holder til det. Nu sommertræner jeg med Pirates, og jeg er lykkelig over, at jeg forhåbentlig kan vende tilbage til ishockeyen. Mit udgangspunkt har ikke været bedre i flere år, siger den 22-årige ishockeyspiller.

En ny begyndelse

Aalborg Pirates har tilbudt Marcus Pedersen at træne med i den første måned, når sæsonen begynder igen, og frederikshavneren ser lyst på fremtiden efter et turbulent år. Denne sommer afslutter han sin bacheloruddannelse og flytter i ny lejlighed.

- Det bliver en ny begyndelse og forhåbentlig kan jeg få min nattesøvn i ro, når jeg bor et nyt sted. Alt i alt føler jeg stor glæde ved livet lige nu og ikke mindst ved at spille ishockey. Jeg har fået lyst og overskud til at lige at levere "det lille ekstra" efter træningen igen. Det har jeg heller ikke haft i flere år. 

- Jeg er godt klar over, at jeg ikke har skøjtet endnu og godt kan risikere, at jeg skal kæmpe mig tilbage via 1. division. Men jeg føler mig kampklar, og jeg er så taknemlig over den støtte, jeg har fået - ikke mindst fra Ronny Larsen, der har været uvurderlig. Jeg glæder mig som en lille dreng, hver gang jeg skal til træning. Nu gælder det ishockey igen, siger Marcus Pedersen til metalligaen.dk

CLF - 200121 19 Gregory fejrer ny præsident LIVE (mojr+ivha) - 20012021 Still

play Gregory fejrer ny præsident i USA med burger og brownie

Hjemmekontor på husbåd

play Hjemmekontor på husbåden: - Jeg nyder at sidde her med kaffen og udsigten om morgenen

261120 båd, fisker, brexit, skib

play Venstre kræver hjælp til nordjyske fiskere efter Brexit

corona 1

Smitteudbrud på plejecenter i Støvring: 13 ud af 19 beboere ramt

CLF - 200121 19 Gregory fejrer ny præsident LIVE (mojr+ivha) - 20012021 Still

play Gregory fejrer ny præsident i USA med burger og brownie

Hjemmekontor på husbåd

play Hjemmekontor på husbåden: - Jeg nyder at sidde her med kaffen og udsigten om morgenen

261120 båd, fisker, brexit, skib

play Venstre kræver hjælp til nordjyske fiskere efter Brexit

Til forsiden

Til forsiden