Nordjysk kok vinder hæderspris
Hædersprisen Kokkenes Kok gives hvert år til en person, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats for dansk gastronomi.
Der var fest på Restaurant Studenterkilden nord for København, da Fonden Dansk Gastronomi torsdag aften overrakte den fornemme pris Kokkenes Kok 2021, som hvert år gives til en person, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats for dansk gastronomi.
Og det blev tv-kokken og restauratøren fra Aalborg Morten 'Kok' Nielsen, der stolt kunne modtage prisen.
- Jeg er umådelig taknemmelig, og det betyder alverden, at det, jeg har viet hele mit liv til, bliver påskønnet med smukke ord i begrundelsen, skriver kokken på sin Facebook.
Karrieren startede tidligt
Allerede som otteårig inviterede Morten 'Kok' Nielsen familien til bords hjemme i stue-restauranten, og sidenhen har karrieren taget ham til steder som Luxenbourg, hvor han har arbejdet på den kendte Michelin-restaurant Saint Michel og i køkkenet på Rold Stor Kro, inden han i 1997 købte et lille lokale i Aalborg, hvor Mortens Kro flyttede ind.
I dag er stue-restauranten byttet ud med store lokaler centralt i Aalborg med plads til 120 gæster.
- Som otteårig lavede jeg Mortens Kro i mine forældres dagligstue - i går, mere end 45 år senere, fik jeg den fornemmeste pris og anerkendelse fra mine kollegaer og kan skrive mig i historiebøgerne som en 'Kokkenes Kok' - nu på en liste med ikoner, der var mine forbilleder som ung kok, lyder det på Morten 'Kok' Nielsens Facebook.
Hædersprisen 'Kokkenes Kok' afgøres af landets kokke og branchefolk, og i år har cirka 700 danske kokke afgivet deres stemme, som gav prisen til Morten 'Kok' Nielsen.